• header-14.jpg

Behandelingen > Plastische Chirurgie > Algehele anesthesie > Gelaat: facelift, lipofilling

Gelaat:

Facelift

Veel patiënten vragen om een facelift of halslift of een combinatie van beide met het doel een jonger of frisser uiterlijk te krijgen. Patiënten klagen o.a. over overtollige gezichtshuid, rimpels en uitgezakte huidplooien in de wangen en hals, geen gladde onderkaak/scherpe kaakhoek, vermoeide blik, oud uiterlijk, overmatig vetweefsel onder de kin, weinig zelfvertrouwen.

Een facelift of halslift vindt plaats door middel van het verwijderen van overtollige huid en is vaak gecombineerd met het aantrekken van de laag eronder. Hiertoe wordt de huid van de wangen en of hals losgemaakt via een incisie vanaf de behaarde hoofdhuid tot de oorlel en van hier achter het oor, hetgeen uiteraard een litteken wordt. Voor een halslift word een aparte huidsnede onder de kin gemaakt. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie 4 uren.

Lipofilling

Lipofilling is een techniek waarbij overtollig vet van uw lichaam wordt weggezogen (liposuctie) en ingebracht in delen waar er volumetekort is. Vaak is dit het gezicht. Het inbrengen van volume resulteert vaak in een natuurlijk, jonger, frisse look. Het is een goede alternatief voor fillers en, in tegenstelling tot fillers, is lipofilling een meer permanentere oplossing omdat 70% van de vetcellen blijft leven. Verder is er ook weinig postoperatieve nazorg (downtime) na de operatie en is het zelfs mogelijk deze behandeling onder locale verdoving te ondergaan. Patiënten klagen o.a. over een verouderd uiterlijk of “look”, verdrietig/boos uitzien, vermoeide blik, weinig zelfvertrouwen.

Liposuctie gebeurt middels het inbrengen van een buisje via een klein sneetje in de huid. Het overtollige vet word eruit gezogen. Er zullen dus kleine littekens achterblijven. Dit vet wordt bewerkt voordat het weer ingebracht wordt in het gezicht of de borst. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht, maar kunnen eventueel onder plaatselijke verdoving verricht worden als u wenst. Gemiddeld duurt de operatie 2 uur. Heeft u vragen? Contacteer ons.

Scroll naar boven