• header-18.jpg

Behandelingen > Plastische Chirurgie > Algehele anesthesie > Mannelijke borsten (gynaecomastie)

Mannelijke borsten (gynaecomastie)

Veel mannen met vergrote borsten vragen om het verwijderen van het overtollig borstweefsel. Patiënten klagen o.a. over vergrote borsten en weinig zelfvertrouwen. Er zijn vaak verschillende oorzaken en het is daarom verstandig dit eerst door uw huisarts te laten onderzoeken. Pas wanneer andere oorzaken uitgesloten zijn kunnen we opereren.

Correctie kan gebeuren middels liposuctie of wegsnijden van het overtollig borst­/vetweefsel en overtollige huid. De beslissing welke operatie nodig is wordt met u besproken tijdens uw consultatie.

Een liposuctie gebeurt middels het inbrengen van een buisje via een klein sneetje in de huid. Het overtollige vet wordt eruit gezogen. Er zullen dus kleine littekens achterblijven. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie 1 uur. Het wegsnijden van overtollig weefsel wordt uitgevoerd middels een halvemaanvormige snee aan de onderkant van de tepel. Het overtollige borstweefsel wordt verwijderd met of zonder overtollige huid.

Soms is een combinatie met liposuctie nodig. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie 1 uur.

Meer weten? Bel ons op 010 - 20 35 804 of vul het contactformulier in.

Scroll naar boven