• header-13.jpg

Behandelingen > Plastische Chirurgie > Plaatselijke verdoving > Handen (triggerfinger, carpaal tunnel syndroom, dupuytren)

Handen (triggerfinger, carpaal tunnel syndroom, dupuytren)

Algemeen

Veel mensen krijgen in de loop van de tijd afwijkingen aan de handen zoals triggerfingers, Carpale tunnel syndroom, Dupuytren. Deze geven vaak functionele problemen en u kunt ze bij ons via de verzekerde zorg laten behandelen.

De meest simpele afwijkingen zijn triggerfinger, carpal tunnel en Dupuytren.

Trigger finger: hierbij zijn verdikkingen voelbaar in de palm die kunnen zorgen dat de vinger soms klem zit tijdens beweging. Dit kan gepaard gaan met pijn.
De behandeling is vrij simpel en kan onder locale verdoving. Hierbij wordt het verdikte bandje in de hand dat deze problemen veroorzaakt doorgesneden via een kleine opening in de huid. De ingreep duurt minder dan 15 minuten.

Carpale tunnel syndroom: geeft vaak klachten van tintelingen in de hand en als het lange tijd aanwezig is kan dit zwakte en pijnklachten geven. Dit wordt veroorzaakt door druk op de medianus zenuw en pezen in het polsgebied door een bandje dat daar overheen loopt. Door dit bandje door te snijden, verminderd de druk op de structuren en nemen de klachten af. De ingreep duurt ongeveer 15-20 minuten.

Dupuytren: manifesteert zich als verdikkingen of strengen in de handpalm. Als het langdurig aanwezig is kunnen de strengen de vingers krom trekken en de handfunctie bemoeilijken. Hierdoor neemt de handfunctie af maar ook het dragen van handschoenen in de winter is moeilijk. De behandeling bestaat uit
het verwijderen van de verdikking of streng. Afhankelijk van de ernst en duur, is het soms nodig dit onder algehele anesthesie te doen. Uw krijgt dit tijdens u consult te horen wanneer dit het geval is.

Heeft u last van een triggerfinger, carpale tunnel syndroom of Dupuytren, dan kunt u dit bij ons laten behandelen via uw verzekerde zorg. Wij hebben een zeer ervaren handgespecialiseerde collega plastisch chirurg die u kan beoordelen. Bij Dr. Liem Clinic wordt u snel geholpen door onze korte wachttijden. Tevens zullen wij hiervoor bij uw verzekering toestemming vragen. Informeer of maak hier een afspraak.


Hand voor en na carpaal tunnel en triggerfinger operatie geopereerd door door Dr Tjong. Patient is symptoomvrij. (Littekens aangegeven door pijltjes.)

"Zeer fijne ervaring, prachtig resultaat, kalme behandeling, zorgvuldig." B.C.

Scroll naar boven