• header-6.jpg

Behandelingen > Plastische Chirurgie > Plaatselijke verdoving > Huidafwijkingen (zoals kanker, moedervlek, cyste, vetbult)

Huidafwijkingen (zoals kanker, moedervlek, cyste, vetbult)

Huidafwijkingen kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn. Er zijn zelfs voorstadia van kwaadaardige afwijkingen. Een aantal huidafwijkingen kunt u bij ons laten verwijderen via verzekerde zorg.

Goedaardige afwijkingen

Veel mensen hebben gewone moedervlekken die ze niet mooi vinden, maar die anders geen problemen geven. Verder komen ook vaak gezwellen voor onder de huid zoals cysten en lipomen. Cysten zijn vaak gelokaliseerd onder de huid of in de vetlaag. Lipomen zijn vetbulten die vaak als kleine bulten onder de huid aanvoelt. Zij kunnen zeer groot worden en functionele problemen geven of gewoon lelijk zijn.

Kwaadaardige afwijkingen

Huidkankers worden over het algemeen in 3 typen onderverdeeld: basaalcelcarcinomen, plaveiselcelcarcinomen, melanomen.

Basaalcelcarcinomen zijn de minst agressieve vorm van huidkanker en de meest voorkomende. Ze beginnen vaak met een kleine glazig bobbeltje maar kunnen ook andere vormen aannemen afhankelijk van het type.

Plaveiselcelcarcinomen manifesteren zich vaak als kleine zweren, die maar niet genezen. Na verloop van tijd worden ze groter maar kunnen daarnaast ook metastaseren.

Melanomen ontstaan uit moedervlekken of pigmentvlekken en zijn de meest agressieve vorm van huidkanker. Vaak wordt het geassocieerd met schadelijke UV-stralen van de zon of zonnebank. Ondanks meer bewustzijn in huidkanker, is toch het sterftecijfer de laatste jaren gestegen onder de zestigplussers en is huidkanker in 10 jaar tijd van 15.000 verdrievoudigd tot 45.000. Wees daarom zeer waakzaam over verdachte huidafwijkingen en trek tijdig aan de bel.

Heeft u een verdachte huidvlek en wilt u dit laten beoordelen door een ervaren specialist, dan kunnen wij u snel helpen door onze korte wachttijden. Wij zullen hiervoor bij uw verzekering toestemming vragen. Ook bieden wij voor niet-verzekerde zorg een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding aan. Informeer of maak hier een afspraak

Op onze blog kunt u meer lezen over plastische chirurgie bij huidaandoeningen.

dr liem clinic huidafwijkingen
Voor en na foto's na verwijdering van een goedaardige huidafwijking onder het oog.


Voor en na foto's na verwijdering van een goedaardige huidafwijking onder het oog.

"Meer dan tevreden, voel me weer een gezond en gelukkig mens nu de narigheid is weggenomen. Alle lof voor deze fantastische mensen!" C.T.

Scroll naar boven