• header-7.jpg

Ooglidcorrectie / ooglift (blepharoplastiek)

Veel mensen krijgen in de loop van de tijd een huidoverschot van de bovenoogleden (blepharochalasis) en soms van de onderoogleden als gevolg van veroudering en de zwaartekracht. Soms gaat dit gepaard met het uitpuilen van vetweefsel en verslapping van de spieren rond de oogkas. Bij de onderoogleden kan er ook zwelling zijn door vochtophoping. Soms kunnen de wenkbrauwen bij veroudering ook een beetje gezakt zijn, met of zonder bovenooglid problematiek.

Patiënten klagen o.a. over: huidoverschot, resulterend in een beperkt gezichtsveld, hoofdpijn, tranende ogen, smetklachten, er moe, boos of oud uitzien, problemen bij het aanbrengen van make-up. De behandeling van ieder ooglid is anders, wat bepaald wordt door uw ras en uw leeftijd, dus iedere ooglidcorrectie moet hierop gericht zijn. Bij de beoordeling en planning van een behandeling van uw oogleden zorgen wij ervoor dat u niet een standaard behandeling krijgt. Wij garanderen dat wij u eerlijk advies geven en wanneer u een operatie nodig hebt, zullen wij met u een behandelplan doornemen. Als een bepaalde operatie die u wenst niet geschikt is zullen wij dat u vertellen.

Bij een bovenooglidcorrectie wordt de overtollige huid van uw bovenoogleden onder plaatselijke verdoving verwijderd. Soms moet ook wat overtollig vet verwijderd worden. Tijdens uw consult krijgt u informatie over wat u van de operatie kan verwachten en advies hoe u zich kan voorbereiden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Verzekering

Mogelijk hebt u gehoord dat oogleden weer in het basispakket zijn opgenomen in 2017. De verzekeringscriteria zijn daar ook van toepassing en zijn niet afhankelijk waar u gezien wordt. Wij adviseren u contact op te nemen met uw verzekeraar over hun criteria maar de meesten gebruiken de volgende criteria: aangeboren afwijking, gezichtsveld beperking tot 1 mm of meer van het centrum van de pupil. De meeste mensen vallen hier helaas niet onder en daar kunnen we als medici niets aan veranderen aangezien wij de criteria niet bepalen. Aanvraag bij uw verzekering via ons of een andere instantie (kliniek of ziekenhuis) neemt een wettelijk tarief van 110 euro met zich mee, wat uw verzekering van uw eigen risico aftrekt.

Meer weten over ooglidcorrectie? Lees onze blog.
Scroll naar boven