« Terug

Last van overtollig vet?

DWW_Fotoshoot Liem-60.jpgsep 2019

Mensen met overtollig vet durven vaak geen passende kleding aan of te gaan zwemmen. Het kan ook een negatief zelfbeeld geven. Tegenwoordig is hier gelukkig wat aan te doen. Wij bij Dr. Liem Clinic helpen je graag. We bieden (mini)buikwandcorrecties, liposuctie of een combinatie aan. Ook kan dit in de vorm van een mommy make-over na zwangerschap. 

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een techniek waarmee we onderhuids vetweefsel wegzuigen. Dit vindt meestal plaats bij de bovenbenen, billen of buik. Hoe werkt het precies? Via een sneetje in de huid brengen we een buisje in. Hiermee zuigen we het overtollige vet eruit. De operatieduur is afhankelijk van hoeveel vet moet worden weggezogen maar duurt gemiddeld een uur. Het kan uitgevoerd worden onder lokale of algehele anesthesie. De techniek die wij gebruiken is zo geavanceerd dat wij beschadigingen van onderhuidse bloedvaten en bloedweefsel vaak kunnen voorkomen. Wel blijven er meestal kleine littekens achter. Maar het uiteindelijke doel is een duidelijke contourverbetering van uw figuur.

Wat is buikwandplastiek/buikwandcorrectie?

Bij veroudering, gewichtsverlies of na een zwangerschap kan er een overschot aan buikhuid ontstaan. Dit is vaak met het vetoverschot te verwijderen. Bij Dr. Liem Clinic doen we dit met behulp van een buikwandcorrectie. Ook wel buikwandplastiek of abdominoplastiek genoemd. 

Hoe werkt deze operatie precies? De buikhuid maken we los van de onderliggende spierlaag van de navel tot aan het borstbeen en de ribbenboog. Vervolgens halen we het overtollige huid en vetophoping weg. Soms moeten we ook de buikspieren verstevigen. De navel wordt opnieuw ingehecht. De operatie duurt ongeveer 2 uur. U zult volledig onder narcose worden gebracht. Na de ingreep ziet u gelijk al resultaat: een plattere en strakkere buik. U bent verlost van het overtollig vet en verslapte buikhuid.

 Niet iedereen komt voor een buikwandcorrectie in aanmerking. Daarom zult u eerst op consult moeten komen, zodat we uw situatie goed kunnen beoordelen.

"Na de ingreep ziet u gelijk al resultaat: een plattere en strakkere buik"

Verzekerde zorg

Vaak worden deze operaties niet door uw verzekering vergoed. Vraag uw verzekeraar wat voor criteria zij gebruiken en of u hiervoor in aanmerking komt. 

Consult bij Dr. Liem Clinic

Bent u op zoek naar een plastisch chirurgisch kliniek die gespecialiseerd is cosmetische procedures? U kunt vaak dezelfde week nog op consult komen en wij werken met u om een gepaste operatiedatum te vinden. Maak vandaag nog een afspraak bij Dr. Liem Clinic

Dr. Liem

« Terug

Scroll naar boven