Uw chirurg: Dr. Liem

Dr Anita Liem, MD MRCSGlasg FRCS(Plast) is een volledig gekwalificeerde Plastisch Chirurg die gespecialiseerd is in cosmetische ingrepen. Na haar geneeskunde opleiding aan het Erasmus Medisch Centrum, heeft ze haar opleiding gevolgd in Plastische Chirurgie in wereld-beroemde centra in Engeland (Wellington Hospital), Amerika (Johns Hopkins en University of Maryland) en Taiwan. Hierdoor heeft ze naast een Nederlandse BIG-registratie ook een Engelse registratie en is ze door het hebben van 2 Plastisch Chirurgische registraties in een unieke positie in Nederland.

Na haar Plastisch Chirurgische opleiding heeft ze fellowship (super­specialisatie) gedaan in Cosmetische Chirurgie in het bekende Wellington Hospital in London. Daar is ze door de beste Engelse Plastisch Chirurgen opgeleid, die bekend zijn van het programma “botched up bodies” (mislukte plastisch chirurgie - RTL5). Verder heeft ze in Amerika een aantal Plastisch Chirurgische afdelingen bezocht en was geselecteerd voor 1 van de 9 Britse Onco-­Plastische Borst Fellowships (borstkanker en reconstructie), die ze in 2010 heeft voltooid.

Voordat ze in 2015 naar Nederland terug verhuisde, werkte ze als Plastisch Chirurg in de internationaal bekende Canniesburn Plastic Surgery Unit in Glasgow en in het NHS Golden Jubilee National Hospital.
Wetenschappelijk is Dr Liem in de UK gepromoveerd op het gebied van borstkanker met haar proefschift “The Role of protein Kinases in Breast Cancer treatment”. Zij heeft boeken en een hoofdstuk in een boek geschreven en heeft daarnaast in bladen zoals Plastic and Reconstructive Surgery gepubliceerd. Voor het laatste is zij ook reviewer geweest. Zij is ook lid van de International Board of Reviewers voor The Foot Journal.

Ze spreekt 6 talen en heeft vele nationale en internationale presentaties gegeven. Verder is ze een gekwalificeerde acupuncturist en lid van de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging), waarin ze deel maakt van de wetenschappelijke commissie. Ze is lid van de BAPRAS (http://www.bapras.org.uk) (British Association Plastic and Reconstructive Aesthetic Surgery) en van de NVPC (http://www.nvpc.nl)(Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie). Als hobby geeft ze yogales, houd ze van tekenen en speelt ze golf en piano.

Sinds ze terug is in Nederland specialiseert ze zich binnen de plastische chirurgie voornamelijk in cosmetische chirurgie en met name ooglidcorrecties. Dit deed ze voorheen in grote getale in Vandenbroecke kliniek en nu in haar eigen kliniek, Dr. Liem Clinic. Naast het feit dat zij een van de weinigen is die aziatische oogleden kan opereren, beheerst zij ook een techniek die toelaat wenkbrauwen te liften zonder extra littekens bij de wenkbrauw. Zij is de enige die deze “transblepharoplastiek” techniek heeft geleerd van een collega die dit gepubliceerd heeft in het Amerikaanse Aesthetic Surgery Journal. Deze collega zal haar hierbij bijstaan.

Naast operaties verricht ze ook niet-chirurgische behandelingen, waardoor ze u de beste behandeling kan aanbieden.
Soms is een operatie niet de oplossing en aangezien ze ook andere cosmetische behandelingen beheerst zoals botox, fillers en cosmetische acupunctuur, kunt u er zeker van zijn dat u geen behandeling aangeboden krijgt omdat de behandelaar slechts 1 bepaalde behandeling kan uitvoeren. Verder kan zij als enige plastisch chirurg een natuurlijke alternatief aanbieden op botox in de vorm van cosmetische acupunctuur. Zij zal middels een persoonlijk gesprek u adviseren om het beste resultaat te beogen.

“Als vrouwelijke plastisch chirurg begrijp ik dat eerste impressies vaak van belang zijn in het leven, en ons uiterlijk is geen uitzondering hierop. Soms kunt u zelfs met kleine veranderingen, uw verschijning maximaliseren. Cosmetische chirurgie is een persoonlijke beslissing en een behandeling kan een grote stap kan zijn. Mijn taak is om u eerlijk te informeren en te adviseren zodat uw doel zoveel mogelijk bereikt kan worden, of dit nu een mooier lichaam, een frisser, jonger gezicht of meer zelfvertrouwen betreft".

Een afspraak maken

Registraties

  • BIG nummer 09045550701
  • GMC number 4337661

Lid van

  • NVPC
  • BAPRAS
  • NAAV

nvpc-certificering

Kwalificaties

  • FRCS(Plast) Intercollegiate Board in Plastic Surgery 2009 (Fellow Royal College Surgeons - Plastic Surgery) 
  • Business & Technology Education Council (BTEC) Laser Certificate 2006
  • MD research degree, University of Dundee 2003 (promotie onderzoek in borstkanker)
  • MRCS (Member Royal College of Surgeons - Glasgow) 2001
  • Certificate of Competence in the practice of Medical Acupuncture 2013 (British Medical Acupuncture Society)

Publicaties

Book Chapter: HC Chen, AA Liem, S Mardini: Perforator Flaps: Anatomy, Technique & Clinical Applications” second Ed., 2012 Chapter 48. Medial Plantar Artery Perforator Flaps – Blondeel, Hallock, Morris, Neligan

Book: HC Chen, AA Liem, A. Karonidis, V. Karri, Y.B. Tang (April 2011): Surgical Treatments and Algorithm for Lymphoedema. Elsevier Taiwan, ISBN 978­986­6538­89­6

Journal: Liem AA and Ramakrishnan V: The St Andrews Recipient Algorithm for Breast reconstruction. Plast Reconstr Surg 2013; 131(1)

Journal: Liem AA, Holmes W, Iqbal A: Anatomical vs Round Implants – discrepancy between what the British public prefers and what the British cosmetic clinics offer as standard implant. Plast Reconstr Surg 2011; 128(2)

Journal: Liem AA and Iqbal A: Oncoplastic Breast Surgery in Britain. Plast Reconstr Surg 2011;127(2)

Journal: Liem AA et al: The efficacy of the dual wave length Gemini laser on resistant Port Wine stains. Eur J Plast Surg (2008) 31:123­127

Scroll naar boven