Uw chirurg: Dr. Tjong

Dr Tjong Joe Wai is een volledig gekwalificeerde Plastisch Chirurg. Hij is met vervroegd pensioen gegaan na 25 jaar als Plastisch Chirurg gewerkt te hebben in het Maasstad ziekenhuis, en Plastisch Consulent te zijn geweest in de Daniel den Hoedkliniek, het Ikaziaziekenhuis en het Havenziekenhuis.

Hij is van het vak blijven houden en wilde na zijn pensioen nog blijven opereren zonder de werkdruk van een ziekenhuis. Initieel werkzaam in Park Medisch Centrum, is hij nu alleen nog maar enkele dagen werkzaam in Dr. Liem Clinic waar hij zich voornamelijk richt op aesthetische (cosmetische) chirurgie en handchirurgie.

Waarom hij kiest voor Dr. Liem Clinic:

“De kliniek heeft iets exclusiefs met als visie de beste zorg te leveren aan patiënten. Er is een  ontspannen sfeer en ik kan de tijd nemen om met patiënten te praten zonder enige werkdruk. Dat bevalt me wel en patiënten geven als feedback dat ze dit waarderen. Ik heb plastische chirurgie altijd voor mijn plezier gedaan. Er is verzekerde zorg mogelijk in de kliniek maar ook is onverzekerde zorg niet belachelijk duur. Dat maakt het toegankelijk voor iedereen. Bovendien is de buurt gezellig, makkelijk bereikbaar en er is goede parkeergelegenheid”.

Opleiding

Hij heeft direct na zijn artsexamen aan de Universiteit van Amsterdam een klein jaar thoraxchirurgie gedaan en na 2 jaar in het brandwondencentrum te Beverwijk de opleiding heelkunde aan het Lucas Ziekenhuis te Amsterdam voltooid. Hij is hierna 2 jaar Hoofd van de Algemene Chirurgie geweest in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo, Suriname. Hierna volgde een jaar algemene Chirurgie in het Academisch Ziekenhuis Leiden, voordat hij zijn Plastische opleiding begon aan het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt (nu Erasmus MC) te Rotterdam. Daarna heeft hij Rotterdam 25 jaar gediend. Naast het opzetten van een hand en pols centrum in het Maasstadziekenhuis, was hij ook een van de eersten die de rugspier gebruikte bij de directe borstreconstructie waarvan hij de meeste operaties in de regio heeft uitgevoerd. Verder heeft Dr Tjong bij stichting Interplast in Ghana vrijwilligers werk verricht.

Aandachtsgebieden

Zijn aandachtsgebieden zijn als Plastisch Chirurg voornamelijk handchirurgie, borstreconstructies, aesthetische chirurgie en brandwondencorrecties. Dr Tjong is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, waar hij tevens als moderator heeft gefunctioneerd in verscheidene bijeenkomsten. Hij is zeer geïnteresseerd in correcties van lelijke littekens, ook wel keloïd genoemd.

"dr. Tjong is een ervaren plastisch chirurg die met grote toewijding en persoonlijke aandacht voor de patient werkt. Zijn zorg en deskundigheid en nazorg heb ik als heel fijn ervaren. Bij dr. Tjong ben je geen nummer maar een patiënt met een klacht die serieus genomen moet worden." SL

Wetenschappelijk

Wetenschappelijk heeft Dr. Tjong meer dan 50 wetenschappelijke artikelen en voordrachten op zijn naam staan en meer dan 20.000 plastische en reconstructieve operaties verricht. Het merendeel hiervan is op het internet terug te vinden. Ook heeft hij artikelen gereviewed voor een aantal wetenschappelijke tijdschriften. Zijn meest recente artikel over de littekenloze wenkbrauwlift was in het Amerikaanse blad Aesthetic Surgery Journal gepubliceerd.

Tevredenheidsbeoordelingen:

Hij heeft altijd een hechte band gehad met zijn patiënten. Dit is te zien in zorgkaart Nederland waar hij gemiddeld in de Maasstad ziekenhuis 8.5 scoort, Havenpoli 9,3 en Erasmus MC een 10 scoort. 

Zo zegt een oud-patiënt op zorgkaart Nederland: 
“Ik ben drie jaar onder behandeling van dr. Tjong geweest. Op een vrijdagmorgen kreeg ik de boodschap dat ik een melanoom had. Ik heb contact gezocht met het Maasstadziekenhuis, afd. plastische chirurgie. De baliemedewerkster zei: "Komt u vanmiddag maar." Dr. Tjong las de begeleidende brief. "U heeft een melanoom. Dat is een onprettig ding. Deze moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Morgen ga ik op vakantie. Ik kom over 2½ week  terug. Ik wil u niet zo lang laten wachten. Ik ga u daarom vanmiddag gelijk opereren…… Straalde rust uit. Informeerde wat hij ging doen. En ik heb baat gehad bij zijn operaties/behandelingen. Ik vond het heel erg jammer dat hij met pensioen ging. Een innemende arts. In zijn zwijgen, in zijn spreken, in zijn onderzoeken, in de operaties die hij uitvoerde... Dr. Tjong straalde uit dat hij wist waarover hij het had en wat hij deed. Ik ben er ook van overtuigd dat dit ook de werkelijkheid was….”

Wat kunt u van Dr Tjong verwachten?

“Ik bied u consulten en behandelingen aan die gebaseerd zijn op 25 jaar ervaring als Plastisch Chirurg. Het is mij over de jaren duidelijk dat patiënten vaak goed kunnen aangeven wat zij willen, als er maar naar hun geluisterd wordt. Hier ligt ook het accent tijdens mijn consultaties. Operatief heb ik ervaring in vele technieken, waarvan de meest geschikte voor uw behandeling gekozen zal worden. Graag heet ik u welkom op mijn spreekuur”.

Wilt u een afspraak boeken bij Dr. Liem Clinic, neem dan hier contact met ons op of bel ons op 010-2035804

Een afspraak maken

Registraties

  • BIG nummer 89024321201

Lid van

  • NVPC

nvpc-certificering

Kwalificaties

  • Plastisch Chirurg, 1990
  • Algemeen Chirurg, 1984
  • ECFMG, 1978

Publicaties

Tjong Joe Wai R: Comments on Lateral suncutaneous brow lift: updated technique.
Aesthet Surg J 2016; Febr 23; 36(2): NP84-5. 

Menke-Pluijmers M, Tjong Joe Wai R, van Geel A, Eggermont A: 
Oncoplastic surgery of the breast: a combination of oncological and plastic surgery.
NTVG 2007; 151(29):1623-7

Van Geel A, Contant C, Tjong Joe Wai R, Menke-Pluijmers M:
Mastectomy by inverted drip incision and immediate reconstruction: data from 510 cases.
Ann Surg Oncol 2003; 10(4):389-95

Van de Vrie W, van Geel A, Tjong Joe Wai R, et al.
Initial results of immediate reconstruction of the breast following mastectomy.
NTVG 1994; 138(39): 1949-53

Scroll naar boven