Aantrekkelijker en zelfverzekerder na een borstcorrectie

Borsten zijn een belangrijk onderdeel van het lichaam. Na zwangerschap, gewichtsverlies of door veroudering verslapt en rekt de huid uit. Hierdoor gaan uw borsten hangen. Veel mensen die hiermee te maken hebben, vinden dit niet fijn en voelen zich onzeker. Misschien herkent u dit wel en overweegt u er iets aan te doen. Bij Dr. Liem Clinic voeren we regelmatig borstbehandelingen uit.

Borstverkleining (borstreductie)

Door zware of hangende borsten krijgen dames vaak pijn in de schouders en nek, smetplekken onder de borsten. Ook is er schaamte als gevolg van te grote borsten. Bij een borstreductie wordt borstweefsel verwijderd; bij een borstlift worden de afgezakte borsten gecorrigeerd. Deze ingrepen doen we via een speciale techniek die zelden in Nederland gebruikt wordt. Deze methode (lollipop-litteken) zorgt ervoor dat uw littekens na een tijdje voornamelijk onder de borsten verdwijnen. Dit in tegenstelling tot wat in Nederland gebruikelijk is, het ankerlitteken. De operaties die wij verrichten worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie drie uur. Deze operatie is nooit een permanente oplossing omdat de veroudering doorgaat. Wel kunnen we u helpen het resultaat te onderhouden met goede huidverzorgingsproducten.

Borstlift (mastopexie)

Een borstlift is een operatie om afgezakte borsten weer op een meer natuurlijke locatie te plaatsen. Afgezakte borsten kunnen het gevolg zijn van gewichtsverlies, veroudering of na zwangerschap. Vooral buiten de BH gaan de borsten afhangen wat tot schaamte kan leiden. Vaak is de huid te slap en uitgerekt door verlies van elasticiteit. Roken verergerd dit. Bij een borstlift wordt geen borstweefsel verwijderd maar worden de te laag hangende borsten en tepels op de juiste plaats gepositioneerd. Het volume blijft gelijk na de operatie maar de borsten hangen niet meer. Deze operatie is nooit een permanente oplossing omdat de veroudering doorgaat. Wel kunnen we u helpen het resultaat te onderhouden met goede littekencremes.

Overweegt u de borsten te laten liften dan doen we dat via een lollipop-litteken in plaats van de gebruikelijke ankerlitteken wat in Nederland meer gebruikelijk is. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie twee uur.

Lipofilling

Als u eveneens met natuurlijk weefsel wat wilt doen aan het volume van uw borsten, kunnen we de borstlift realiseren in combinatie met het inbrengen van eigen vet (lipofilling). Dit vet moet u natuurlijk wel hebben. Lipofilling is een techniek waarbij overtollig vet van uw lichaam wordt weggezogen (liposuctie) en ingebracht in lichaamsdelen waar er volumetekort is. In dit geval wordt het gebruikt om de borsten te vergroten. Lipofilling is een meer permanente oplossing omdat 70% van de vetcellen blijven leven, zonder het opwekken van een lichamelijke reactie, zoals kapselvorming bij siliconen borstimplantaten. Er is weinig postoperatieve downtime na de operatie.

Mannelijke borsten (gynaecomastie)

Veel mannen met vergrote borsten vragen om het verwijderen van het overtollig borstweefsel. Patiënten klagen o.a. over vergrote borsten en weinig zelfvertrouwen. Er zijn vaak verschillende oorzaken en het is daarom verstandig dit eerst door uw huisarts te laten onderzoeken. Wij kunnen pas opereren wanneer andere oorzaken uitgesloten zijn.

Correctie kan gebeuren met liposuctie of wegsnijden van het overtollig borst-­/vetweefsel en overtollige huid. De beslissing welke operatie nodig is, wordt met u besproken tijdens uw consult.

Een liposuctie gebeurt middels het inbrengen van een buisje via een klein sneetje in de huid. Het overtollige vet wordt eruit gezogen. Er zullen dus kleine littekens achterblijven. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie 1-2 uur. Het wegsnijden van overtollig weefsel wordt uitgevoerd via een halvemaanvormige snee aan de onderkant van de tepel. Het overtollige borstweefsel wordt verwijderd met of zonder verwijderen van overtollige huid. Soms is een combinatie met liposuctie nodig. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie twee uren.

Ingetrokken tepels

Ingetrokken tepels kunnen spontaan ontstaan, na zwangerschap of als gevolg van een aandoening in uw borsten. Als dit plotseling gebeurt, is het beter dat u eerst door uw huisarts hiervoor onderzocht wordt. Wij bieden correctie van ingetrokken tepels aan onder plaatselijke verdoving. Er is een kans dat het terugkomt, afhankelijk van de graad van intrekking (inversie).

Tepelreconstructie

Mensen die na een mastectomie (borstamputatie) een tepelreconstructie wensen, kunnen ook bij Dr. Liem Clinic terecht. Dit kan als zelf-betalende of via een huisartsverwijzing. Uw verzekering kan aangeven hoeveel hiervan vergoed wordt.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u hinder of schaamte voelt door uw borsten, kunnen wij u helpen. Maak een afspraak bij één van onze ervaren plastisch chirurgen.

Prijslijst

  • Consult (in mindering gebracht van behandeling) € 50
  • Borstverkleining of borstlift (breast lift) € 4.975 vanaf
  • Lipofilling borsten (lipofilling breasts) € 4.800 vanaf
  • Mannelijke borsten (gynaecomastia, male breast) € 4.975 vanaf
  • Ingetrokken tepels (retracted nipples, 1 nipple) € 750
  • Tepelreconstructie (nipple reconstruction, 1 nipple) € 800

Veel gestelde vragen

Bij een ankerlitteken is er een litteken rond de tepel, verticaal vanaf de tepel en dwars van links naar rechts onder de borst. Bij de lollipop is dit laatste niet aanwezig. Deze speciale techniek wordt zelden in Nederland gebruikt maar is zeer populair in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Dr. Liem heeft deze techniek in het Verenigd Koninkrijk geleerd.

 

Direct na de operatie krijgt u een waterbestendige wondpleister en krijgt u instructies voor de wondbehandeling en uw lichamelijk herstel. U zult een week nodig hebben voor uw herstel en u zult de eerste twee weken geen fysiek zware handelingen mogen verrichten, zoals sporten of het huishouden. Het daadwerkelijke resultaat van een borstlift is pas zichtbaar na zes maanden of langer.

De plastisch chirurgen doen zelf de controles. U wordt niet aan leerlingen, assistenten of verpleegkundigen overgelaten. U bent bij ons verzekerd van het beste advies door 1-op-1 contact met de chirurg.

Op onze instagram staan foto’s van patiënten die hiervoor toestemming hebben gegeven.

Mogelijk is er bij kinderen een vergoeding maar bij volwassen personen zal de verzekering hier zelden akkoord voor geven. Wij behandelen geen kinderen tot achttien jaar.

"Erg aangenaam om hier geholpen te worden

SS, 2019

Lees hier meer over correcties aan het lichaam