Verzekerd van een natuurlijk resultaat na een facelift en halslift

Facelift

Bij veroudering ontstaan rimpels en overtollige gezichtshuid met uitgezakte huidplooien in de wangen en hals. Dit geeft een vermoeide of verdrietige blik. wat het zelfvertrouwen kan verlagen. Een facelift of halslift of een combinatie van beide resulteert in vermindering van huidplooien en geeft een scherpere kaakhoek, wat een jonger en frisser uiterlijk oplevert.  U bent bij onze zeer ervaren plastisch chirurgen in Rotterdam, met onze 35 jaar ervaring, altijd in veilige handen. Kies voor dé kliniek voor uw facelift en halslift en zeg gedag tegen uw hamsterwangen.

De typen facelifts die we aanbieden zijn afhankelijk van wat er bereikt moet worden

Een facelift is er niet om u er anders uit te laten zien, maar kan tijdelijk de veroudering terugdraaien. Uw gezichtscontour (kaaklijn, wangen) wordt hersteld zodat u eruit ziet zoals u voelt.

Full / standaard facelift: Een volledige facelift vindt plaats middels het verwijderen van overtollige huid en het volledig aantrekken van de onderliggende laag (die SMAS genoemd wordt) nadat deze is losgemaakt van de spieren. Het litteken loopt vanaf de behaarde hoofdhuid tot de oorlel en van hier achter het oor. Dit is de meest ingrijpende facelift en heeft daarom de meest uitgebreide littekens.

MACS lift: Dit is een facelift waarbij de huid wordt geopend via een kleinere ingang bij de oor-/ haarlijn en achter het oor en waarbij de onderliggende laag (SMAS) deels wordt opgetrokken, zonder deze volledig los te maken, waardoor het risico op zenuwbeschadiging minder aanwezig is. De onderliggende laag wordt ook deels aangetrokken zoals bij een volle facelift. Dit is de meest populaire facelift. De MACS-facelift kan onder narcose of onder sedatie met lokale verdoving worden gedaan.
De bovenstaande methoden geven voornamelijk verbetering van de jowling (hamsterwangen) en marionetlijnen (lijn van mondhoek naar onderkant kin).

Midfacelift, short scar lift: is een facelift die (zoals de naam al zegt) het centrale deel van het gezicht optrekt vanaf het onderooglid tot de neus-lipplooi. Vaak is het nodig het onderooglid hierbij mee te nemen wegens het overschot aan huid en vet en omdat de opening via een snede in het onderooglid wordt gemaakt. Vaak is verstrakken van het onderooglid ook nodig. Dit wordt met u besproken tijdens het eerste consult. De traangoot wordt niet aangepakt met deze operatie; deze zal soms middels fillers aangevuld moeten worden.

Mini-facelift, S-lift: Deze lift haalt alleen een beetje overtollige huid weg zonder iets aan het onderliggende weefsel te doen. Deze facelift houdt als gevolg daarvan het minst lang stand. De mini-facelift is alleen mogelijk wanneer de kaakhoeken nog mooi strak zijn en er geen “hamsterwangen” of onderkin aanwezig is.

Halslift

Door een dubbele kin lijkt u zwaarder dan u bent. Een halslift wordt vaak in combinatie met een volledige facelift of MACS-lift gedaan om een goed resultaat te bereiken van de hals. Voor een halslift moet altijd een aparte huidsnede onder de kin gemaakt worden om het teveel aan huid en vet te verwijderen en de onderliggende laag strakker te trekken. Wanneer er vetoverschot aanwezig is onder de hals, zal ook een liposuctie nodig zijn. Soms is alleen halslift mogelijk zonder facelift. Tijdens consult wordt dit met u besproken.

Facial slimming

Facial slimming betreft het dunner maken van de wangen en kan op twee manieren. Met spierverslappers (botox) kunnen de grote kauwspieren worden verslapt. Dit werkt ook goed bij mensen die last hebben van knarsetanden. Wanneer een meer permanente oplossing gewenst is, kan een deel van het wangvet (buccal fatpad) operatief via de mond worden verwijderd. Dit kan onder lokale verdoving uitgevoerd worden.

Liplift

Door de veroudering worden de lippen dunner en kan de bovenlip uitzakken. Dit kan na een facelift vaak een disbalans van het gezicht geven doordat de lippen te laag hangen. Maar ook kan het zijn dat u met te dunne lippen geboren bent. Operatief kan de bovenlip opgetrokken worden met een liplift. Hierdoor lijkt de lip voller en minder oud. Deze ingreep kan onder lokale verdoving worden verricht of tijdens een facelift worden meegenomen. De littekens worden net onder de neus verborgen, waardoor ze niet zichtbaar zijn.

Lipofilling

Lipofilling is een techniek waarbij overtollig vet van uw lichaam wordt weggezogen (liposuctie) en ingebracht in delen waar er volumetekort is, zoals het gezicht. Bij veroudering verliest het gezicht vaak volume, naast het feit dat het uitzakt. De traangoot is hiervan een voorbeeld. Het inbrengen van volume resulteert dan in een natuurlijk, jonger en frisser gezicht. Het is een goed alternatief voor fillers en in tegenstelling tot fillers is lipofilling een meer permanente oplossing omdat 70% (wanneer de ingreep wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde plastisch chirurg) van de vetcellen blijven leven. Verder is er ook weinig postoperatieve downtime na de operatie en is het zelfs mogelijk deze behandeling onder lokale verdoving te ondergaan. 

De trinity-combinatie

Er is geen one-size-fits-all-behandeling. Ieder probleem heeft een aparte oplossing. Volumeverlies is niet met een facelift op te lossen en huidverzorging zal geen oplossing bieden voor afgezakte wangen. Door ieder probleem apart aan te pakken is een compleet resultaat pas haalbaar. 

Als vrouwelijke plastisch chirurg ziet Dr. Liem dit als een kunst en noemt zij dit de “Art of Rejuvenation”. Haar concept is uniek doordat ze alle behandeltechnieken beheerst (voor jong en oud). Deze “trinity”-combinatiebehandeling om “de tijd te slim af te zijn” heeft als speerpunten:

 • plastische chirurgie – om de veroudering terug te draaien
 • injectables (botox/fillers) – om de veroudering tijdelijk stop te zetten
 • cosmetische acupunctuur en PRP – om de veroudering te vertragen

Kom naar één van de beste plastisch-chirurgische klinieken voor een natuurlijk resultaat van uw facelift en zie er weer uit zoals u zich voelt.

Nazorg

Een facelift stopt niet het verouderingsproces en is daardoor nooit blijvend!

Injectables kunnen het resultaat vervolmaken. Onze huidverzorging met medische peels en Nobelprijs-winnende producten, cosmetische acupunctuur of PRP helpen om uw resultaten te onderhouden. Onze Rotterdamse plastisch chirurgen kunnen al deze nabehandelingen verrichten. Ook als u elders bent geopereerd, bent u welkom voor uw nazorg.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u er ouder uitziet dan u zich voelt en u opmerkingen krijgt dat u er moe, triest of boos uitziet, dan is het waarschijnlijk tijd om bij ons de veroudering terug te draaien. Weinig plastisch chirurgen in Nederland verrichten facelifts en halslifts. Onze gespecialiseerde plastisch chirurgen bieden de hoogste kwaliteit. Met name met de halslifts in combinatie met de facelifts boekt de Dr. Liem Clinic groot succes, met hoge tevredenheid. 

Prijslijst

 • Consult (in mindering gebracht van behandeling) € 50
 • Facelift mini / Skin only facelif € 3975 va
 • Midfacelift € 3975 va
 • Facelift (MACS) / Facelift (MACS) € 5800 va
 • Halslift / Neck lift € 4975 va
 • Halslift + platysmaplastiek (narcose) / Neck lift + Platysmaplasty (GA) € 6875 va
 • Facelift + halslift (narcose) / Facelift + neck lift (GA) € 10800 va
 • Facelift + halslift + platysmaplastiek (narcose) / Facelift + neck lift + platysmaplasty (GA) € 12000 va
 • Lipofilling gelaat / Lipofilling face € 3950 va
 • Liplift / Lip lift € 1980
 • Locale verwijdering wangvet / Buccal fat removal € 2250
 • Gezichtsband / Face wrap € 50

Veel gestelde vragen

Tijdens uw faceliftintake zal eerst uw zorgvraag besproken worden. Wilt u er jonger en uitgerust uitzien? Of zoekt u een oplossing voor een afgezakt gezicht? Er zal een plastisch-chirurgische analyse gedaan worden waarbij gekeken wordt wat u nodig heeft en welke techniek het beste is. Naast chirurgische technieken wordt ook de mogelijkheid van injectables (botox en filters) bekeken, en wordt beoordeeld of u eerder geschikt bent voor meer conservatieve opties. Alle opties worden eerlijk met u besproken. Wanneer u een voorkeur heeft, zal daar rekening mee worden gehouden. Met alle behandelingen in huis kunnen we u altijd advies op maat geven.

Een cosmetisch arts heeft geen plastisch-chirurgische opleiding gehad. Deze kan derhalve geen chirurgische technieken overwegen tijdens de analyse van uw gezicht en hals. Cosmetisch artsen kunnen u alleen botox of fillers aanbieden, ook wanneer u een operatie nodig zou hebben. De “facelift” die een cosmetische kliniek kan aanbieden, wordt een liquid facelift genoemd. Wij kunnen dit ook, maar weten dat het alleen bij een beperkt aantal mensen mogelijk is. Bij Dr. Liem Clinic wordt u alléén door gekwalificeerde plastisch chirurgen behandeld en zult u altijd de juiste behandeling aangeboden krijgen.

Mocht u een facelift overwegen en wanneer u een geschikte kandidaat daarvoor bent, dan is er een keuze in typen facelifts. Over het algemeen zijn er een aantal hoofdtypen, die hierboven vermeld staan. Deze keuze is afhankelijk van vele factoren, deels van uzelf, deels externe factoren (b.v. roken). De opties worden met u besproken tijdens uw intake.

Bij Dr. Liem Clinic krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht. Omdat wij als plastisch chirurgen jarenlang opgeleid zijn om het verouderingsproces te begrijpen en te behandelen, zijn wij goed in het analyseren van uw gezicht. Niet ieder gezicht veroudert op dezelfde plaatsen en niet iedereen stoort zich aan dezelfde punten. Maar iedereen wil mooi oud worden.

Dr Liem Clinic is een veelzijdige kliniek, gespecialiseerd in cosmetische plastische chirurgie en huidverbeteringsprogramma’s. Naast het leren van alle operatietechnieken tijdens haar plastisch-chirurgische opleiding heeft Dr. Liem ook in Londen een Cosmetic Fellowship gevolgd bij Norman Waterhouse (de bekendste Britse plastisch chirurg). U bent dus altijd in veilige handen.

Een aantal foto's (met toestemming van de patiënten) van onze face- en halslifts zijn te zien op onze Instagram. Volg ons op @drliemclinic om meer foto’s te zien. Omdat iedere persoon anders is, kunnen de getoonde en benoemde resultaten niet gegarandeerd worden.

"Miss Liem is absolutely fantastic! From my initial appointment, I felt like I was in safe, knowledgeable hands. Everything was explained to me in a clear, friendly manner and I was treated with upmost dignity and respect. Even on the day of my procedure I had everything explained and was checked on so I felt comfortable. I couldn't be happier with the results, and because of that I feel so much happier. Even the aftercare has been of the highest quality and I feel very supported" D.N. "Erg kundig en vriendelijk"

MvS, 2019

Lees hier meer over correcties aan het lichaam