Meer zelfvertrouwen na littekencorrectie of na verwijderen van uw huidafwijking of tattoo

Plastisch chirurgen zijn speciaal opgeleid om littekens te herstellen. Het is een combinatie van techniek en “tissue feel”. Bij dr. Liem Clinic herstellen we littekens waar patiënten blij van worden. De meeste ingrepen hebben weinig down-time en kunnen onder lokale verdoving worden uitgevoerd.

Goedaardige afwijkingen

Goedaardige huidafwijkingen waarvoor veel mensen bij ons komen zijn moedervlekken die ze niet mooi vinden, maar die verder geen problemen geven. Vaak komen ook gezwellen voor onder de huid zoals cysten en lipomen. Deze steken vaak uit en daar schamen mensen zich vaak voor. Cysten zitten onder de huid of in de vetlaag. Lipomen zijn vetbulten die men vaak als kleine bulten onder de huid voelt. Deze vetbulten kunnen zeer groot worden en functionele problemen geven of zijn lelijk. Zeker als de huidaandoening zich op het gezicht bevindt en dus goed zichtbaar is, raden wij aan  om dit door onze plastisch chirurgen te laten verwijderen.

Het verwijderen van een huidafwijking is een eenvoudige behandeling met een plaatselijke verdoving. Is uw moedervlek kwaadaardig? Dan komt er meer kijken bij de behandeling.

Littekencorrectie

Littekens kunnen ontstaan door huidbeschadiging na een ongeval, operatie of huidziekte. Ze ontstaan wanneer de huid zich probeert te herstellen als deel van de wondgenezing. Littekens kunnen soms lelijker worden. Er zijn nog een aantal zaken van invloed op de littekenvorming, namelijk uw leeftijd, huidskleur, locatie, oorzaak en genezing. Soms is een operatie niet de oplossing, in dat geval bespreken we  andere opties met u.

Heeft u een lelijk litteken? Bij Dr. Liem Clinic behandelen we verschillende soorten littekens. Dit kan meestal onder plaatselijke verdoving.

Tattoo verwijderen of piercing sluiten

Soms heeft u een tattoo of piercing die u niet meer wilt hebben. Wij kunnen tattoos vaak verwijderen onder lokale verdoving. Piercings moeten gesloten worden en dit zal afhankelijk zijn van de huid in de omgeving van de piercing. Onze deskundige plastisch chirurgen hebben hier ervaring in en adviseren u graag.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u moedervlek, lipoma of cyste heeft kunt u als zelf-betalende bij ons terecht. Wij hebben zeer korte wachttijden en lijnen. Littekencorrecties kunnen beter uitgevoerd worden wanneer het al genezen is. Onze gekwalificeerde plastisch chirurgen kunnen u hierover adviseren tijdens het consult.

Prijslijst

  • Consult (zelf-betalenden)
  • 1ste consult plastisch chirurgie (in mindering gebracht van behandeling) € 50
  • Verwijderen moedervlek (zonder PA, € 125 per extra moedervlek) € 395
  • Verwijderen cysten/lipoma/tattoo/sluiten piercing € 600 va

Veel gestelde vragen

Littekenloze operaties bestaan niet, maar wij kunnen ze zo plaatsen of corrigeren dat ze minder zichtbaar worden. Meer voorbeelden zijn te zien op onze instagram (@drliemclinic).

Bij Dr. Liem Clinic wordt je geopereerd door gekwalificeerde plastisch chirurgen. Dit betekent dat je binnen een paar dagen hersteld bent van de operatie. De kans dat je een mooi litteken krijgt is altijd groter bij plastisch chirurgen.

Alleen wanneer een huidafwijking kwaadaardig uitziet of medisch een indicatie is tot verwijderen wegens functie problemen kan het bij de verzekering worden aangevraagd. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig vooraf aan het consult. De aanvragen worden door de verzekering beoordeeld en daar hebben we geen zeggenschap op. Littekencorrecties worden nooit vergoed.

"I am extremely pleased with the end result and feel the attention and medical care I received before and after surgery was excellent! The staff and Surgeon were very kind, helpful and understanding of the procedure. Would like to say a very big Thank You to all who were involved with the surgery"

A.M.

Wil je meer weten over Huidkankers?