Handen (triggerfinger, carpaal tunnel syndroom, dupuytren)

In de loop van de tijd kunnen mensen afwijkingen aan de handen krijgen, waarvan de meestvoorkomende een triggerfinger, Carpale tunnel syndroom, of Dupuytren zijn. Deze geven vaak functionele problemen en u kunt ze bij ons via de verzekerde zorg laten behandelen. U heeft een huisartsverwijzing nodig. Uw verzekering kan aangeven hoeveel u hiervan vergoed krijgt.

Trigger finger:

Hierbij zijn verdikkingen voelbaar in de palm die kunnen zorgen dat de vinger soms klem zit tijdens beweging. Dit kan gepaard gaan met pijn. De behandeling is vrij simpel en kan onder locale verdoving. Hierbij wordt het verdikte bandje in de hand dat deze problemen veroorzaakt doorgesneden via een kleine opening in de huid. De ingreep duurt minder dan 15 minuten.

Carpale tunnel syndroom:

Geeft vaak klachten van tintelingen in de hand en als het lange tijd aanwezig is kan dit zwakte en pijnklachten geven. Dit wordt veroorzaakt door druk op de medianus zenuw en pezen in het polsgebied door een bandje dat daar overheen loopt. Door dit bandje door te snijden, verminderd de druk op de structuren en nemen de klachten af. De ingreep duurt ongeveer 15-20 minuten.

Dupuytren:

Manifesteert zich als verdikkingen of strengen in de handpalm. Als het langdurig aanwezig is kunnen de strengen de vingers kromtrekken en de handfunctie bemoeilijken. Hierdoor neemt de handfunctie af maar ook het dragen van handschoenen in de winter is moeilijk. De behandeling bestaat uit het verwijderen van de verdikking of streng. Afhankelijk van de ernst en duur, is het soms nodig dit onder algehele anesthesie te doen. Uw krijgt dit tijdens u consult te horen wanneer dit het geval is.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u functionele problemen heeft of smetplekken omdat de handen niet goed open kunnen, is het beter dat u via de huisarts een verwijzing vraagt. Uw verzekering kan u vertellen hoeveel u vergoed krijgt.

Prijslijst

De thuisproducten worden aangeboden na een behandeling of wanneer u een medische peeling ondergaat. Deze worden specifiek voor u uitgekozen uit een ruim assortiment. Prijzen voor de specifieke behandelingen zijn op de betreffende pagina’s te vinden.

Bent u geïnteresseerd om deze producten aan te schaffen zonder behandeling, neem dan contact op per e-mail met een korte beschrijving waarvoor u ze wenst te gebruiken. Wij kunnen u dan adviseren wat de opties zijn. Soms is een consult in persoon nodig. Dit kost € 50 (in mindering gebracht bij een behandeling).

Veel gestelde vragen

Nee, we kunnen met spuiten beginnen. Echter ook dat moet door bekwame opgeleide hand-gespecialiseerde plastisch chirurgen gebeuren in plaats van door de huisarts.

Dat is afhankelijk van hoe lang de contractuur aanwezig is en hoeveel het gewricht is aangetast. In de meeste gevallen lukt het wel om een groot deel van de vinger weer recht te krijgen. Fysiotherapie daarna is wel noodzakelijk.

Een EMG is een neurologisch onderzoek dat kan helpen bij de diagnose van carpaal tunnel syndroom. Het is dus wel gewenst. Uw huisarts kan u vooraf aan het bezoek doorsturen zodat u het resultaat kunt meebrengen tijdens het eerste consult.

“Op zoek naar een chirurg om mij van mijn trigger finger af te helpen kwam ik terecht bij Dr. Liem. Ik kon binnen een week geholpen worden. Met zeer veel kunde, vriendelijkheid en rust heeft de arts bij geholpen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben en de kliniek aan iedereen met deze klachten zal aanbevelen!”

Client

"Thank you so much for your care. I really appreciate what you have done for me"

E.C.

Lees hier meer over Verzekerde zorg