Wilt u er weer strak uit zien na een buikreductie, armverkleining of dijlift?

Wanneer iemand een overschot heeft aan buikhuid of een vetschort kan een buikwandcorrectie een oplossing zijn. Dit is vaak het gevolg van gewichtsverlies, veroudering of na zwangerschap en patiënten klagen over weinig zelfvertrouwen. Een buikwandplastiek kan gecombineerd worden een armlift en dijlift wanneer ook daar een overschot aan huid aanwezig is. 

Buikverkleining (abdominoplastiek)

Een buikverkleining/ buikwandcorrectie/buikwandplastiek (abdominoplastiek) geschiedt middels het verwijderen van overtollige huid en vet rond de buik. Hiertoe wordt de buikhuid losgemaakt van de onderliggende spierlaag tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt losgemaakt en opnieuw ingehecht. Na de operatie is er dus een litteken rond de navel en onder in de buik. Als de buikspieren uitgerekt zijn, worden deze tevens verstevigd (gereefd). De vetrollen rond de heupen verdwijnen vaak niet met deze operatie. Hiervoor is vaak liposuctie nodig. Deze operatie wordt onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie 3 uren.

Liposuctie

Liposuctie is het verwijderen van lokaal vet. Dit is vaak in de buik, maar soms ook elders gelokaliseerd. De vetrollen kunnen het silhouet verstoren en zichtbaar worden onder strakke kleding.

Een liposuctie gebeurt middels het inbrengen van een buisje via een klein sneetje in de huid. Het overtollige vet wordt eruit gezogen. Er zullen dus kleine littekens achterblijven. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. De duur van de operatie is afhankelijk van hoeveel vet wordt verwijderd. Niet alle vet is met liposuctie te verwijderen en bij overschot aan huid is dit vaak niet de juiste behandeling. Tijdens consult wordt dit met u besproken.

Mommy make over

Bij een mommy make over doen we een borstlift (ook wel een mastopexie genoemd) of een borstverkleining (ook wel een borstreductie/ mammareductie genoemd) in combinatie met een buikwandcorrectie (ook wel buikreductie/ abdominoplastiek genoemd). Ook zijn er andere combinaties mogelijk.

Dijverkleining (thighlift) of armlift

Veel patiënten vragen om een dijlift of armlift, vaak als gevolg van gewichtsverlies. Patiënten klagen o.a. over overschot van huid in de dijbenen of bovenarmen en weinig zelfvertrouwen. Tijdens een dijlift of armlift wordt het overtollige vet en huid in het bovenbeen of bovenarm verwijderd. Soms is het nodig dit met liposuctie te combineren. Deze operaties worden onder algehele anesthesie verricht. Gemiddeld duurt de operatie 2 uren.

Schaamlipcorrectie (labiaplastiek)

Een labiaplastiek is om de vergrote binnenste schaamlippen deels te verwijderen. Deze operaties worden onder plaatselijke verdoving verricht. Gemiddeld duurt de operatie 1 uur.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u zich niet meer lekker in uw vel voelt door de buikoverhang of de uitpuilende rollen, zou u een buikwandplastiek of liposuctie of beiden kunnen overwegen. Maak een afspraak bij één van onze deskundige plastisch chirurgen. Zij kunnen u helpen met het maken van een keuze.

Prijslijst

  • Consult plastisch chirurgie (zelf betalenden, in mindering gebracht van behandeling) € 50
  • Buikwandcorrectie (klein) / Mini-abdominoplasty € 4975 va
  • Buikwandcorrectie (vol +/- reven) / Full abdominoplasty +/- plication € 5975 va
  • Liposuctie of liposculpture / Liposuction or liposculpture € 3975 va
  • Mommy make-over (afh. van combi) / dependent on combi € 8000 va
  • Dijverkleining / Thighlift Dijverkleining / Thighlift
  • Dijverkleining / Thighlift € 4300 va
  • Schaamlipcorrectie (labiaplastiek) / Labiaplasty € 3000

Veel gestelde vragen

Vaak betreft het een borstlift/reductie en buikreductie tijdens dezelfde ingreep. Andere combinaties zijn ook mogelijk. De prijs is afhankelijk van welke combinaties u kiest.

 

U kunt op onze instagram (@drliemclinic) verschillende operatieresultaten zien van patiënten die hiervoor toestemming hebben gegeven.

 

Beiden zijn mogelijk en is tijdens het consult te bespreken.

"Erg aangenaam om hier geholpen te worden

SS, 2019

Lees hier meer  over Cosmetische acupunctuur