Stop de veroudering tijdelijk met Botox

Botox helpt bij het verbergen van tekenen van veroudering door het verslappen of uitschakelen van de onderliggende spieren.

Ieder product is anders in kwaliteit. Bij Dr. Liem Clinic selecteren we zorgvuldig onze merken en behandelen we alleen met merken van de allerhoogste kwaliteit die de Inspectie Gezondheidzorg (IGJ) erkent.

Bij ons koopt u naast veilige producten en behandelingen ook de expertise van onze ervaren plastisch chirurgen. Zij beoordelen uw gezicht nauwkeurig en geven u eerlijk advies. Kies Dr. Liem Clinic voor uw botox behandeling in Nederland, waar veiligheid voorop staat.

Botox

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Doordat botulinetoxine type A (vandaar de naam bo-tox, of botox) een spierverslappend effect heeft, worden de onderliggende spieren verzwakt of uitgeschakeld. Oppervlakkige rimpels verdwijnen en diepe rimpels kunnen minder diep worden. Uw gezicht ziet er zachter, jonger en uitgerust uit.

Botox kan gebruikt worden voor:

Fronsrimpel en bunny lines:

Fronsrimpels zijn de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen die ontstaan wanneer men fronst. U kijkt na de behandeling minder boos. Wanneer deze in rust ook aanwezig zijn, zullen soms ook fillers nodig zijn. Bunny lines zijn de lijnen die bij het optrekken van de neus zichtbaar zijn. Deze kunnen met botox stilgelegd worden.

Voorhoofdsrimpels. evt. met wenkbrauwlift effect:

De horizontale lijnen op het voorhoofd die ontstaan bij het optrekken van de wenkbrauwen kunnen met botox stilgelegd worden, waardoor het voorhoofd er zachter en frisser uitziet. Dit kan gecombineerd worden met een botox-wenkbrauwlift. Niet iedereen is geschikt hiervoor en tijdens uw consult wordt u hiervoor beoordeeld.

Kraaienpoten:

De lijnen naast de ogen worden kraaienpoten genoemd. Ze worden zichtbaar tijdens het lachen. Wanneer ze heel diep worden, kan dat cosmetisch storend zijn. Als botox- en filler-specialist kunnen wij dit verhelpen.

Lip en tandvlees:

Wanneer uw tandvlees teveel zichtbaar is tijdens lachen (gummy smile) of uw lippen een “barcode” vertonen, kunnen we dit verzachten met botox. Vaak is een combi-behandeling met fillers en een liplift nodig om het beste resultaat te behalen. Met onze huidbehandelingen kunnen we later de huid verbeteren en onderhouden.         

Nekbanden/platysmabanden:

bij het ouder worden gaat de spier in de hals ofwel slapper worden ofwel zich manifesteren als verticale banden. Met botox kunnen deze banden stilgelegd worden.

Gezichtsversmalling:

Om gezichtsversmalling te bereiken worden de grote kauwspieren met botox  behandeld. Vaak is een groot volume nodig omdat dit grote sterke spieren zijn. Meerdere herhalingen zijn nodig om het versmallingseffect te verkrijgen.

Medische redenen voor botoxbehandeling:

Er zijn ook medische redenen om voor een botoxbehandeling te kiezen. Bovendien bieden wij in de Dr. Liem Clinic een natuurlijk en degelijk alternatief voor botox aan in de vorm van cosmetische acupunctuur.

Overmatig zweten (hyperhidrosis):

Wanneer u overmatig zweet kunnen de zweetplekken schaamte geven. Dit kunnen wij met botox behandelen, waardoor de zenuwen die het zweten veroorzaken voor een aantal maanden geblokkeerd worden. Hierdoor heeft u minder last van lelijke zweetplekken.

Migraine en hoofdpijn:

Migraine of spanningshoofdpijn is behoorlijk invaliderend. U kan hierdoor niet goed functioneren of zelf niet werken. Wij behandelen verschillende typen migrainepatiënten met succes. Symptomen verdwijnen of zijn minder erg door het  spierverslappend effect.

Tandenknarsen:

Wanneer u last heeft van gespannen kaakspieren of wanneer uw tandarts merkt dat uw tanden snel slijten, kan dit verminderen met botox. Een bijwerking is dat het gezicht smaller lijkt na een aantal behandelingen, omdat de kauwspieren minder krachtig worden. Deze “bijwerking” wordt toegepast voor cosmetische gezichtsversmallingen.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Injectables zijn geschikt voor personen die de veroudering tijdelijk willen stopzetten maar nog niet aan een operatie toe zijn. Bij ons wordt u altijd beoordeeld en behandeld door gekwalificeerde plastisch chirurgen en kunt u altijd op een veilige behandeling rekenen.

Prijslijst

 • Botox (1u=7,5 euro)
 • Botox (1u=7,5 euro) € 150
 • Voorhoofd +/- brauwlift / Forehead +/- browlift € 300-360
 • Kraaiepoten / Crowfeet € 180-240
 • Neuslijnen / Bunny lines € 150
 • Tandvleeslach / Gummy smile € 150
 • Dimpled chin / smile lift / vertical lip lines € 150
 • Nekbanden / Platysmal bands € 150
 • Gezichtsversmalling / Facial slimming € 300
 • Knarsetanden / Grinding € 300
 • Zweten / Sweating (hyperhidrosis) € 650

Veel gestelde vragen

U koopt bij ons geen volume botox of fillers. U koopt bij ons expertise van een plastisch chirurg en kwaliteitsproducten. Ondanks de wildgroei van botoxklinieken zou prijs niet doorslaggevend moeten zijn. Dr. Liem Clinic behoort als Rotterdams plastisch-chirurgische kliniek tot de beste klinieken in Nederland. Bij onze plastisch chirurgen bent u in veilige handen.

De verzekering vergoedt zelden botoxbehandelingen. U kunt uw eigen verzekering hierover contacteren. Bij ons is een botox behandeling niet mogelijk via de verzekering omdat wij op dit product geen contracten met ze hebben.

Op onze Instagram (@drliemclinic) staan resultaten van patiënten die hiervoor toestemming hebben gegeven.

Wil je meer weten over Fillers

"Miss Liem is absolutely fantastic! From my initial appointment, I felt like I was in safe, knowledgeable hands. Everything was explained to me in a clear, friendly manner and I was treated with upmost dignity and respect. Even on the day of my procedure I had everything explained and was checked on so I felt comfortable. I couldn't be happier with the results, and because of that I feel so much happier. Even the aftercare has been of the highest quality and I feel very supported" D.N. "Erg kundig en vriendelijk"

MvS, 2019