Verbeter uw huid en haar met uw eigen bloedplaatjes PRP

Wanneer u een niet-operatieve manier zoekt om de huid te verbeteren van uw gezicht en handen, decolleté of striae (huidstrepen), overweeg dan een PRP-behandeling. Ook is deze behandeling geschikt voor mannelijk-type kaalheid en acne-littekens. Het kan poliklinisch plaatsvinden en er is weinig downtime.

Wat is PRP?

PRP (platelet-rich plasma) is bloedplasma dat rijk is aan platelets (bloedplaatjes), waarin geen rode of witte bloedcellen aanwezig zijn. PRP wordt gebruikt voor herstel van wonden en wordt tegenwoordig ook voor cosmetische doeleinden gebruikt, nl. om de oudere huid te helpen regenereren (skin rejuvenation) of de haarzakjes te stimuleren tot groei. De behandeling met PRP kan poliklinisch plaats vinden.

De behandeling

Bloed wordt uit de arm gehaald (zoals bij normale bloedafname) en in een centrifuge gedaan, waardoor de bloedcellen worden gescheiden. Na scheiding wordt de PRP opgezogen en geïnjecteerd op de te behandelen locaties. De behandeling is minimaal drie maal om de 3-4 weken. Daarna wordt onderhoudsbehandeling geadviseerd iedere 3-6 maanden.

PRP voor huidbehandelingen

PRP stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert zonschade, waardoor verhoogde huidelasticiteit is opgetreden in verschillende studies. Studies tonen ook een toename in het aantal en de grootte van collageenbundels. Daarnaast heeft het door stimulatie van hyaluronzuur ook een extra effect op het elastisch vermogen (turgor) van de huid.

PRP voor haarbehandelingen

Wanneer er helemaal geen haarzakjes meer zijn (bij volledige kaalheid), is behandeling niet meer mogelijk omdat er niets meer aanwezig is dat gestimuleerd kan worden tot groei. Het beste resultaat wordt bereikt bij androgene alopecia (mannelijk-type kaalheid). Het is ook bekend als hormoon-gerelateerde kaalheid. PRP-injecties in de ongezonde haarfollikels helpen om de cellen te herstellen in dat gebied.

PRP voor hyperpigmentatie/melasma

Bij hyperpigmentatie is een deel van de huid donkerder gekleurd dan de rest van de huid. Vaak is het zon-gerelateerd en het komt ook vaker voor bij bepaalde rassen zoals Aziaten. Melasma is een iets andere type verkleuring omdat dit een hormonale oorzaak heeft en vaak het gevolg is van zwangerschap is. Het wordt dan ook soms zwangerschapsmasker genoemd. Een deel van deze hyperpigmentatie/melasma kunnen we met PRP minder donker maken. Wilt u meer informatie? Boek uw consult hier.

"Miss Liem is absolutely fantastic! From my initial appointment, I felt like I was in safe, knowledgeable hands. Everything was explained to me in a clear, friendly manner and I was treated with upmost dignity and respect. Even on the day of my procedure I had everything explained and was checked on so I felt comfortable. I couldn't be happier with the results, and because of that I feel so much happier. Even the aftercare has been of the highest quality and I feel very supported" D.N. "Erg kundig en vriendelijk"

MvS, 2019

Lees hier meer  over Cosmetische acupunctuur