Stralende ogen na een ooglidcorrectie

Onze gespecialiseerde plastisch chirurgen bezorgen u weer een jonge en frisse uitstraling. Samen voeren ze al meer dan 35 jaar ooglidcorrecties uit naar grote tevredenheid. Bij ons kiest u voor een ooglidcorrectie met een discreet en natuurlijk resultaat.

De mogelijkheden voor een ooglidcorrectie

Wanneer u huidoverschot op de bovenoogleden of onderoogleden heeft, geeft dit een zorgelijke of vermoeide blik.
Overschot aan bovenoogleden geeft op het eind van de dag ook vermoeide ogen of hoofdpijn. Dit komt door het constant optrekken van de oogleden. Overhangende wenkbrauwen kunnen deze symptomen ook veroorzaken.
De behandeling van ieder ooglid is anders, wat bepaald wordt door uw ras en uw leeftijd. Dus iedere ooglidcorrectie moet hierop gericht zijn. Bij de beoordeling en planning van een behandeling van uw oogleden zorgen wij ervoor dat u niet een standaard behandeling krijgt maar maken met u een individuele behandelplan. Wij garanderen dat wij u eerlijk advies geven.
Onze plastisch chirurgen bereiken graag een optimaal natuurlijk resultaat voor u. Samen kunnen wij de symptomen en tekenen van veroudering een stap voor zijn.

Bovenooglidcorrectie

Huidoverschot van de bovenoogleden geeft tranende ogen en smetklachten. Daarnaast ziet u er moe, boos of oud uit en geeft het problemen bij het aanbrengen van make-up. Ook kan er vetweefsel uitpuilen en kunnen de spieren rond de oogkas verslappen.
Tijdens onze bovenooglidcorrecties wordt de overtollige huid van uw bovenoogleden onder plaatselijke verdoving verwijderd. Soms moet ook wat overtollig vet verwijderd worden of is een wenkbrauwlift nodig voor optimale resultaat. Dit wordt met u tijdens het consult doorgenomen.

Wenkbrauwlift

Bij veroudering zakken de wenkbrauwen, waardoor een overschot aan huid zichtbaar is in de bovenoogleden en zijkanten van de ogen. Dit gaat vaak gepaard met een huidoverschot van het bovenooglid. Patiënten klagen dan over zware ogen, een beperkt gezichtsveld en hoofdpijn. Ook geeft het een droevige blik.

Het onderzoek van uw ogen is belangrijk om te bepalen of dit een overschot aan bovenooglidhuid betreft of dat dit gezakte wenkbrauwen zijn. Dit is een essentieel deel van uw consult en wanneer een onervaren persoon dit zou doen, zou u een totaal verkeerde operatie ondergaan, waardoor uw wenkbrauwen nog verder naar beneden getrokken worden. Door onze jarenlange ervaring in dit veld en doordat wij alle technieken beheersen, kunnen wij de beste behandeling aanbieden.

Wij bieden standaard wenkbrauwliften aan, maar ook temporale liften en een endoliften, waarbij er geen litteken boven de wenkbrauwen zichtbaar is. Tijdens het consult worden de opties verder met u besproken.

Onderooglidcorrectie

Bij de onderoogleden is er naast huidoverschot vaak ook zwelling. Dit ontstaat door vetherniatie (uitpuiling) of vochtophoping. Dit geeft geen functionele klachten maar wel een verouderde, vermoeide of droevige blik.

Bij een onderooglidcorrectie wordt de overtollige huid van uw onderoogleden onder plaatselijke verdoving verwijderd. Bij vetherniatie wordt ook wat overtollig vet verwijderd. Dat geeft u weer een frissere, uitgeruste uitstraling. Tijdens uw consult krijgt u informatie over wat u van de operatie kan verwachten en krijgt u advies hoe u zich kan voorbereiden.

Aziatische (dubbele) ooglidcorrectie

De anatomie van een Aziatisch ooglid is anders dan een westers ooglid. Patiënten hebben over het algemeen geen klachten maar wensen een meer “Westers” oog te hebben. Het creëren van een ooglidplooi is technisch een andere operatie dan de ooglidcorrectie bij veroudering. Het is veel uitdagender voor de chirurg. Om die reden doen maar een beperkt aantal plastisch chirurgen in Nederland deze operaties. De operatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, maar het is verstandig dat u zich realiseert dat de herstelperiode redelijk lang kan zijn en dat er andere soorten risico’s zijn dan bij een bovenooglidcorrectie. Tijdens uw consult krijgt u informatie over wat u van de operatie kan verwachten en advies hoe u zich kan voorbereiden.

Dr.Liem is in de exceptionele positie dat ze door haar internationale opleiding ook kundig is in de meest geavanceerde littekenvrije Aziatische (dubbele) ooglidcorrectie met minimale zwelling. Lees hier verder over de nieuwste:

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u overhangende oogleden of wenkbrauwen heeft, kunt u onbezorgd een ooglidcorrectie of wenkbrauwlift bij onze ervaren plastisch chirurgen ondergaan.

Met de jarenlange ervaring en zorgvuldige technieken in ooglidcorrecties bent u bij onze gekwalificeerde plastisch chirurgen altijd in veilige handen.

Prijslijst

 • Consult (zelf-betalenden)
 • (in mindering gebracht van behandeling 1ste consult plastische chirurgie € 50
 • Oogleden (incl. voor- en nazorg)
 • Bovenooglidcorrectie € 988
 • Wenkbrauwlift (plaatselijk) € 1200
 • Temporale wenkbrauwlift € 1500
 • Wenkbrauwlift € 2000
 • (zonder litteken boven wenkbrauw)*
 • Bovenooglidcorrectie + wenkbrauwlift € 1888
 • Bovenooglid + onderooglidcorrectie € 2488
 • Boven + onder ooglid + browlift € 3538
 • Ectropion, entropion, canthopexie (voor uitgezakt onderooglid) € 800
 • Onderooglidcorrectie + canthopexie € 2300
 • Aziatisch ooglidcorrectie (dubbel ooglid)* € 3088
 • *wanneer u hiervoor een geschikte kandidaat bent
 • Alle prijzen zijn inclusief consultkosten, controles, gangbare anesthesie en BTW

Veel gestelde vragen

Niet alle ooglidcorrecties zijn gelijk. Omdat niet alle ogen hetzelfde zijn en anders verouderen. Daarom doen wij tijdens het consult een onderzoek. Het type ooglidcorrectie dat u krijgt is afhankelijk van het onderliggende probleem. Bij het bovenooglid betreft dit soms alleen huid, maar er kan ook een spier- of vetprobleem aanwezig zijn wat een andere techniek vereist. Voor het onderooglid kan het voldoende zijn om de wallen te behandelen, maar vaak is een canthopexie of canthoplastie (strakker maken van het onderooglid) nodig. De Aziatische ooglidcorrectie of ptosis correctie vereist aanpak van de ooglidspieren.
De kosten zijn afhankelijk van welke ingreep nodig is. Dat kunnen we pas tijdens het consult vaststellen. Een indicatie is op de website te vinden.

Een plastisch chirurg heeft na de geneeskunde studie nog 3-6 jaar specialisatie gevolgd voor plastische chirurgie.
Een cosmetisch arts is iemand die de geneeskunde studie heeft afgerond maar niet de specialisatie voor plastische chirurgie heeft gedaan.
Bij ons werken alleen gekwalificeerde plastisch chirurgen. Dat is voor uw veiligheid.

Wanneer u een ooglidcorrectie via de verzekering wilt declareren heeft u een huisartsverwijzing nodig. U kunt hiermee het consult (deels) bij de verzekering declareren. Afhankelijk van de criteria van de verzekering zal eerst een goedkeuring van de verzekering moeten komen alvorens we tot operatie mogen overgaan. Soms keurt een verzekering de aanvraag af. Daar hebben we geen invloed op.

Gemiddeld zijn de oogleden na een bovenooglidcorrectie 2 dagen gezwollen, waarna de zwelling geleidelijk afneemt. Meestal is na 7 dagen de meeste zwelling verdwenen en beginnen mensen al met kantoorwerk.

Littekens zijn altijd nog een beetje zichtbaar maar onze goede operatietechniek zorgen ervoor dat de meeste mensen na 1 week al mooie littekens tonen. U kunt een aantal littekens op onze instagram (@drliemclinic) als voorbeeld zien.

"Mijn oogleden waren niet bepaald gelijk, mijn linkeroog 'hing' meer dan m'n rechteroog. Anita heeft dat heel mooi gecorrigeerd, ik ben heel blij dat ik deze correctie heb laten doen. Ik krijg veel complimenten, dat ik er fris en gezond uitzie."

ELS

I’m very satisfied with my eyebrow lift + upper eyelid surgery. The procedure, recovery, and results have all proceeded as planned. Additionally, I had a very tight and shifting timeframe for this surgery, and Dr. Liem went out of her way to accommodate me. (I hesitate to mention this, because she doubtless hopes to avoid such situations in the future). She definitely takes a quality over quantity approach to her work, and I highly recommend her.

RGH (United States)