Vertraag de veroudering met Cosmetische Acupunctuur

Over cosmetische acupunctuur

Acupunctuur word al meer dan 2000 jaar gebruikt in de Chinese geneeskunde. Hierover staat meer op de website van de British Medical Acupuncture Society onder Hot topics for acupuncture.

Momenteel wordt cosmetische acupunctuur vooral toegepast in Zuidoost-Azië en  filmsterren in Amerika schijnen hier veel gebruik van te maken. In Nederland begint het ook populair te worden.

Cosmetische acupunctuur heeft het grote voordeel dat er geen chemische stoffen worden ingespoten. Er worden alleen kleine wegwerpnaalden gebruikt. Het geeft een minder strak gezicht dan botox en is geschikt voor personen die alleen een natuurlijke frisse blik als effect willen en de veroudering willen vertragen.

Alternatief voor botox

Acupunctuur  is een niet-chemische spier­relaxerende cosmetische behandeling die als alternatief voor botox kan worden gebruikt. Natural beauty is een hot topic. Acupunctuur resulteert in een natuurlijk, maar milder, “botox-effect”. Over het algemeen melden vrouwen dat ze een frissere huid krijgen, wat mogelijk met verbeterde doorbloeding te maken heeft. Dit geeft vaak een “glow”. Voor mensen die graag het botox-effect willen op een natuurlijke wijze is dit een geweldige oplossing.

Vertraag de veroudering

Gezichtsacupunctuur is een wekelijkse behandeling van tien weken (of twee keer per week gedurende vijf weken), die vervolgd wordt door een onderhoudsbehandeling met een frequentie van één keer per zes weken.

De micronaaldjes voelt u wel, maar het doet geen pijn. De patiënten van Dr. Liem zijn over het algemeen erg tevreden en melden dat ze er een jongere en frissere uitstraling door krijgen. Ook heeft het een relaxerend effect op het hele lichaam doordat er endorfinen vrijkomen na de behandeling. Het effect is deels zichtbaar maar het grootste effect zit in de investering in de toekomst. Doordat de micronaaldjes een microreactie veroorzaken, wordt in microhoeveelheden collageen bijgemaakt en dit vertraagt de veroudering.

Wie doet de behandeling?

U wordt behandeld door Dr. Liem.

Dr. Liem is zowel een Brits en Nederlands erkend plastisch chirurg als ook een gekwalificeerd arts-acupuncturist. Ze kan als enige plastisch chirurg in Nederland naast botox ook een natuurlijk alternatief aanbieden in de vorm van cosmetische c.q. gezichtsacupunctuur.

Ze is lid van de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging), de grootste erkende artsenacupunctuurvereniging. Ze is internationaal opgeleid en heeft daardoor zoveel ervaring, dat zij niet beperkt is tot een one size fits all-techniek.

Daarnaast heeft ze met haar acupunctuurachtergrond ook mogelijkheden om u innerlijke rust/energie te geven tijdens cosmetische acupunctuur. Deze unieke holistische combinatie is in Nederland innovatief. Ze kan middels cosmetische acupunctuur de jonge huid helpen minder snel ouder te worden en kan het oudere gezicht meer in balans brengen. Lees haar artikel in het schoonheidsspecialistenblad hier.

De trinity-combinatie

Dr. Liem Clinic is uniek in haar concept en behandelingsmogelijkheden en beheerst het hele spectrum (voor jong en oud) in de vorm van een “trinity”-combinatiebehandeling om “de tijd te slim af te zijn”, met als speerpunten:

plastische chirurgie – om de veroudering terug te draaien

injectables (botox/fillers) – om de veroudering tijdelijk  stop te zetten

cosmetische acupunctuur en PRP – om de veroudering te vertragen

Afhankelijk van uw leeftijd geeft een combinatie van alle drie het beste resultaat. Bij jongere mensen is preventief cosmetische acupunctuur voor de lange termijn en gebruik van botox voor de korte termijn een veel gekozen combinatie.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u overhangende oogleden of wenkbrauwen heeft, kunt u onbezorgd een ooglidcorrectie of wenkbrauwlift bij onze ervaren plastisch chirurgen ondergaan.

Met de jarenlange ervaring en zorgvuldige technieken in ooglidcorrecties bent u bij onze gekwalificeerde plastisch chirurgen altijd in veilige handen.

Prijslijst

  • 1ste Consult (in mindering gebracht bij een behandeling) € 85
  • Acupunctuur/Acupuncture
  • Cosmetische acupunctuur (per behandeling) / Facial acupuncture € 85
  • Medische acupunctuur (per behandeling) / Medical acupuncture € 65

Veel gestelde vragen

Medische acupunctuur (niet het gezicht) wordt deels door uw verzekering vergoed in het aanvullend pakket. Aangezichts- c.q. cosmetische acupunctuur is gericht op rimpels en zal door de verzekering niet vergoed worden.

Jazeker; degenen die medische problemen hebben zoals rugpijn, nekpijn, stress, disbalans etc. kunnen bij ons in Rotterdam terecht voor medische acupunctuur. Lees hier verder

Dat is bij medische acupunctuur afhankelijk van het probleem. Voor cosmetische acupunctuur is het goed om iedere week gedurende tien weken terug te komen als opstartbehandeling. Een boosterbehandeling om de zes weken zou daarna genoeg zijn om het bij te houden.

"Mijn oogleden waren niet bepaald gelijk, mijn linkeroog 'hing' meer dan m'n rechteroog. Anita heeft dat heel mooi gecorrigeerd, ik ben heel blij dat ik deze correctie heb laten doen. Ik krijg veel complimenten, dat ik er fris en gezond uitzie."

ELS

Lees meer over onze Huidproducten