Krijg de oren die u blij maken

Er zijn verschillende soorten oorafwijkingen, waarvan afstaande oren de meest-voorkomende is. Wanneer iemand afstaande oren heeft, geeft dat schaamte als er vaak naar de oren gestaard wordt. Hetzelfde is het geval voor deels gevouwen oren (loboor) of bij te lange oorlellen. Patiënten met oorafwijkingen kunnen dit door onze plastisch chirurgen in Rotterdam laten corrigeren met een prominente oorcorrectie (otoplastiek), loboorcorrectie of oorlelverkleining. Wij helpen u graag aan de oren die u blij maken.

Prominente oorcorrectie

Correctie van afstaande oren (otoplastiek) is een operatie waarbij een correctie van het oorkraakbeen wordt verricht. Hierbij wordt het oorkraakbeen operatief naar achteren gevouwen, zodat de oren niet meer afstaan. Omdat niet alle oren hetzelfde zijn, worden uw oren individueel beoordeeld. Op basis daarvan wordt een techniek gekozen.

Eén van de gebruikelijke technieken is dat uw chirurg het oorkraakbeen corrigeert met behulp van een opening aan de achterkant. Hij/zij vouwt het oorkraakbeen naar achteren middels het “scoren of kerven” van het kraakbeen, waardoor het oor minder prominent gaat staan.
Een andere techniek is dat het oor met een hechting wordt vastgemaakt. Hiervoor moet er een goede indicatie zijn.

Soms moet een deel van het kraakbeen verwijderd worden. Deze techniek wordt niet zo vaak in Nederland toegepast, mede omdat deze heel moeilijk uit te voeren is en het risico daardoor groter is. Echter in sommige gevallen zal het “scoren of kerven” alleen niet voldoende zijn of juist het probleem verergeren. Dr. Liem heeft deze techniek in het Verenigd Koninkrijk geleerd en altijd met succes toegepast. Met alle behandeltechnieken in huis krijgt u altijd de juiste behandeling.

Loboor

Een meer zeldzame vorm van oorafwijking is een lob oor (lob ear). Dit is een vormafwijking waarbij de bovenkant van het oor een vouw vertoont als gevolg van een tekort aan weefsel tijdens de oor ontwikkeling van de foetus. Op volwassen leeftijd kan dat alleen met een operatieve ingreep verbeteren. Wij hebben hier ervaring mee en helpen u graag.

Doorgescheurde oorlel

Een doorgescheurde oorlel kan het gevolg zijn van te zware oorbellen of als gevolg van letsel. Correctie is mogelijk onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer twintig minuten. Wij adviseren pas na zes maanden een nieuw gaatje te maken, wanneer de wond goed genezen is.

Oorlelverkleining

Soms worden mensen geboren met een te grote oorlel, maar vaak is dit door veroudering of zware oorbellen. Uitgerekte lange oorlellen kunnen onder lokale verdoving worden gecorrigeerd. De ingreep heeft haast geen down-time.

Het behandeltraject

1. Consult

Tijdens het consult bespreken wij uw klachten en zorgvraag. We doen een medisch onderzoek en kijken of de behandeling via uw verzekering mogelijk is. U krijgt een eerlijk advies en we stellen een behandelplan met u op.
Wij kiezen met u een operatiedatum met weinig wachttijd.

2. Behandeling

Vooraf aan de behandeling  geven we u instructies om ervoor te zorgen dat uw ingreep en nazorg goed verlopen. Tijdens de behandeling zorgen wij ervoor dat u op uw gemak bent. U gaat pas weg als wij overtuigd zijn dat het goed met u gaat.

3. Nazorg

Tijdens uw herstelperiode blijven we met u in contact voor urgente vragen. Na één week worden de hechtigen verwijderd. Uw krijgt instructies voor de nazorg en wij volgen u totdat u volledig genezen bent. Zo krijgt u altijd topzorg met persoonlijke aandacht.

Voor wie?

Wanneer u zich voor uw oren schaamt kan dat het zelfvertrouwen aantasten. Boek in voor een consult bij onze gekwalificeerde specialisten om behandelopties te bespreken. Wij helpen u graag door naar uw wensen te luisteren en werken met u om een behandeldatum te kiezen die voor u uitkomt.

Prijslijst

  • Consult (in mindering gebracht van behandeling) € 50
  • Doorgescheurde oorlel, per scheur (torn earlobe, 1 tear) € 500
  • Oorlelverkleining, per oor (earlobe reduction, 1 ear) € 600
  • Prominente-oorcorrectie (prominent ear, 1 ear) € 1.750 (1oor) € 2.000 (2oren)

Veel gestelde vragen

Deze operatie kan onder plaatselijke verdoving worden verricht. Gemiddeld duurt de operatie één uur.

Nee, er zijn net zo veel technieken als dat er verschillende oorafwijkingen zijn. Het goed beheersen van alle opties en weten welke te gebruiken is iets waar Dr. Liem zich in heeft verdiept, waardoor ze vrijwel altijd mooie resultaten behaalt.

 

De operatie vindt aan de achterkant van het oor plaats, zodat het litteken niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Keloïd is een litteken dat verder groeit nadat alles genezen is. Het komt vooral voor op de borst, rug, schouders en oren. Ook komt het vaker voor bij een donkere huid. Het ontstaan is deels erfelijke bepaald. Wanneer dit optreedt, kunnen wij dit als plastisch chirurgen behandelen.

Mogelijk is er bij kinderen een vergoeding maar bij volwassen personen zal de verzekering hier zelden akkoord voor geven. Wij behandelen geen kinderen tot achttien jaar.

"Thank you so much for your care. I really appreciate what you have done for me

E.C.

Wil je meer weten over gezicht en hals lifts?