Persoonlijke gegevens
Dokter naam Tjong Joe Wai
Specialisme Plastische chirurgie
Ervaring 25 jaar +
Studie en opleiding
Medische opleiding Plastisch Chirurg, 1990
Algemeen Chirurg, 1984
ECFMG, 1978
Gevestigd Rotterdam
Praktijk 25 jaar +
Registraties BIG nummer 09045550701

Social Media

Biografie

Dr Tjong Joe Wai is een volledig gekwalificeerde Plastisch Chirurg. Hij is met vervroegd pensioen gegaan na 25 jaar als Plastisch Chirurg gewerkt te hebben in het Maasstad ziekenhuis, en Plastisch Consulent is geweest in de Daniel den Hoedkliniek, het Ikaziaziekenhuis en het Havenziekenhuis.

Hij is van het vak blijven houden en wilde na zijn pensioen nog blijven opereren zonder de werkdruk van een ziekenhuis. Initieel werkzaam in Park Medisch Centrum, is hij nu alleen nog maar enkele dagen werkzaam in Dr. Liem Clinic waar hij zich voornamelijk richt op aesthetische (cosmetische) chirurgie en handchirurgie.

“De kliniek heeft iets exclusiefs met als visie de beste zorg te leveren aan patiënten. Er is een ontspannen sfeer en ik kan de tijd nemen om met patiënten te praten zonder enige werkdruk. Dat bevalt me wel en patiënten geven als feedback dat ze dit waarderen. Ik heb plastische chirurgie altijd voor mijn plezier gedaan. Er is verzekerde zorg mogelijk in de kliniek maar ook is onverzekerde zorg niet belachelijk duur. Dat maakt het toegankelijk voor iedereen. Bovendien is de buurt gezellig, makkelijk bereikbaar en er is goede parkeergelegenheid”.

Opleiding: Hij heeft direct na zijn artsexamen aan de Universiteit van Amsterdam een klein jaar thoraxchirurgie gedaan en na 2 jaar in het brandwondencentrum te Beverwijk de opleiding heelkunde aan het Lucas Ziekenhuis te Amsterdam voltooid. Hij is hierna 2 jaar Hoofd van de Algemene Chirurgie geweest in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo, Suriname. Hierna volgde een jaar algemene Chirurgie in het Academisch Ziekenhuis Leiden, voordat hij zijn Plastische opleiding begon aan het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt (nu Erasmus MC) te Rotterdam.

Daarna heeft hij Rotterdam 25 jaar gediend. Naast het opzetten van een hand en pols centrum in het Maasstadziekenhuis, was hij ook een van de eersten die de rugspier gebruikte bij de directe borstreconstructie waarvan hij de meeste operaties in de regio heeft uitgevoerd. Verder heeft Dr Tjong bij stichting Interplast in Ghana vrijwilligers werk verricht.

Zijn aandachtsgebieden zijn als Plastisch Chirurg voornamelijk handchirurgie, borstreconstructies, aesthetische chirurgie en brandwondencorrecties. Dr Tjong is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, waar hij tevens als moderator heeft gefunctioneerd in verscheidene bijeenkomsten. Hij is zeer geïnteresseerd in correcties van lelijke littekens, ook wel keloïd genoemd.

Wetenschappelijk heeft Dr. Tjong meer dan 50 wetenschappelijke artikelen en voordrachten op zijn naam staan en meer dan 20.000 plastische en reconstructieve operaties verricht. Het merendeel hiervan is op het internet terug te vinden. Ook heeft hij artikelen gereviewed voor een aantal wetenschappelijke tijdschriften. Zijn meest recente artikel over de littekenloze wenkbrauwlift was in het Amerikaanse blad Aesthetic Surgery Journal gepubliceerd.

Tevredenheidsbeoordelingen: Hij heeft altijd een hechte band gehad met zijn patiënten. Dit is te zien in zorgkaart Nederland waar hij gemiddeld een 9.9 scoort.

Service Recipient Says

Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious.

Kolis Muller NY Citizen

Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious.

Kolis Muller NY Citizen

Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious.

Kolis Muller NY Citizen