preloader
Inhoud bewerken

About Us

Over Ons
Onze kliniek is centraal gelokaliseerd in Rotterdam tussen Den Haag/Delft, Utrecht/Gouda, Dordrecht/Breda en Zeeland. Gesitueerd in de wijk Kralingen, zijn wij makkelijk bereikbaar vanaf de A16, op korte afstand van Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Capelle a/d IJssel.

Contact

Botox of cosmetische acupunctuur?

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Maar er zijn meer redenen om voor een botox behandeling te kiezen. Bovendien bieden wij in Dr. Liem Clinic een natuurlijk en degelijk alternatief voor botox aan: cosmetische acupunctuur.

Eerlijk en persoonlijk advies

Ik heb me als plastisch chirurg in beide behandelingen gespecialiseerd, een grote uitzondering binnen mijn branche. Hierdoor ben ik niet beperkt tot alleen botox behandelingen, maar kan ik u ook het natuurlijke alternatief ‘cosmetische acupunctuur’ aanbieden. Wanneer kiest u voor botox en wanneer voor cosmetische acupunctuur? Ik geef u graag eerlijk en professioneel advies.

Verschillende soorten merken botox

Botox werkt snel en effectief, en in de goede handen kan het tot mooie resultaten leiden. Een slechte behandelaar die gebruikmaakt van een goedkoop botoxmerk, kan nare complicaties veroorzaken. Zo wordt goedkoop juist duurkoop. Ik heb mijn merken zorgvuldig geselecteerd en behandel alleen met merken van de allerhoogste kwaliteit om voor u het beste resultaat te behalen. Ik beoordeel ook wanneer botox voor u geen optie is. Dit zal ik u dan vertellen en vervolgens ga ik op zoek naar de juiste oplossing.

Botox en fillers

Afhankelijk van de rimpeldiepte maak ik naast botox gebruik van fillers. Botox helpt bij het verbergen van rimpels, denk aan kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, fronsrimpels, bunny lines en de gummy smile. Doordat botox de onderliggende spieren uitschakelt, kunnen oppervlakkige rimpels verdwijnen en diepe rimpels kunnen minder diep worden.

Botox op voorhoofd: directe vermindering van lijnen door stil leggen van de voorhoofspieren (foto links, patiënte van Dr. Liem)
Cosmetische acupunctuur op voorhoofd: Vermindering van lijnen en verbetering van huid (foto rechts, patiënte van Dr. Liem)

Een frissere blik

Fillers vullen het volume van het gezicht aan. Ze zijn geschikt voor het herstellen van volumeverlies onder de ogen of bij de jukbeenderen en zijn ook bruikbaar voor het opvullen van rimpels op het voorhoofd of in de neuslippenplooi. Bij beide behandelingen krijgt u zonder veel downtime een frissere blik. Van groot belang is dat uw gezicht nauwkeurig beoordeeld wordt door een goed opgeleide en ervaren behandelaar, zodat voor uw gezicht de beste behandeling gekozen kan worden.

“Naast cosmetische redenen pas ik botox toe voor medische doeleinden”

Medische redenen botox

Naast cosmetische redenen pas ik botox toe voor medische doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Overmatig zweten: dit kan voor een aantal maanden verminderen.
  • Migraine en hoofdpijn: dit kan tijdelijk verminderen of verdwijnen door het spierrelaxerende effect.
  • Tandenknarsen: dit kan minder worden of voor een tijdje helemaal ophouden.

Waarom cosmetische acupunctuur?

Niet ieder gezicht is geschikt voor botox. Zo kunt u bijvoorbeeld last hebben van een bepaalde allergie, waardoor een botox behandeling niet mogelijk is. En sommige mensen, voornamelijk jonge mensen, twijfelen over botox. In beide gevallen is cosmetische acupunctuur een goed alternatief.

Groot voordeel

Momenteel wordt cosmetische acupunctuur toegepast in Zuidoost-Azië en ook filmsterren in Amerika schijnen hier veel gebruik van te maken. In Nederland begint het ook populair te worden. Een groot voordeel van cosmetische acupunctuur is dat er geen chemische stoffen worden ingespoten. Het geeft een minder strak gezicht dan botox en is geschikt voor personen die alleen een natuurlijke frisse blik als effect willen.

“Voor wie een ‘natural beauty’ effect wil, is cosmetische acupunctuur een geweldige oplossing”

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Een behandeling duurt meestal zo’n 10 weken, waarbij u 1 keer per week langskomt. U kunt ook 2 keer per week langskomen, gedurende 5 weken. De micronaaldjes die ik gebruik voelt u wel, maar het doet geen pijn. Mijn patiënten zijn over het algemeen erg tevreden en melden dat ze er een jongere en frissere uitstraling door krijgen. Ook heeft het een relaxerend effect op het hele lichaam omdat er endorfinen vrijkomen na de behandeling. Voor wie een ‘natural beauty’ effect wil, is cosmetische acupunctuur een geweldige oplossing.

De beste voorbereiding op behandeling

Overweegt u een botox behandeling te ondergaan of cosmetische acupunctuur? Dan wilt u zich natuurlijk goed voorbereiden. Daarom neem ik tijdens een intakegesprek samen met u de procedure door en zetten wij uw wensen en verwachtingen op een rij. Alle mogelijkheden worden eerlijk en open besproken zodat u een goed idee krijgt van wat u kunt verwachten van de behandeling.

Kennismaken met plastisch chirurg dr. Liem

Wilt u meer informatie over de botox behandelingen en cosmetische acupunctuur? Ik heb mij als plastisch chirurg in de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze behandelingen en kan u uitgebreid van informatie voorzien. Neem gerust contact met mij op voor een kennismaking.

Dr. Liem

Share:

More Posts

Alles over ooglidcorrectie

De ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam; niet alleen vanwege hun functie als informatie verzamelaar, maar ook vanwege hun rol in

Subscribe to our
Newsletter

***We Promise, no spam!

Openingstijden

Maandag 13.30 - 21.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 21.00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13.30 - 16.00

Wij zijn in het weekend en ’s avonds ook open.

Contact

Openingstijden

Maandag        13.30 – 21.00
Dinsdag          09.30 – 18.00
Woensdag      09.30 – 18.00
Donderdag     09.30 – 18.00
Vrijdag             09.30 – 21.00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            13.30 – 16.00

Wij zijn in het weekend en ‘s avonds ook open.