preloader
Inhoud bewerken

About Us

Over Ons
Onze kliniek is centraal gelokaliseerd in Rotterdam tussen Den Haag/Delft, Utrecht/Gouda, Dordrecht/Breda en Zeeland. Gesitueerd in de wijk Kralingen, zijn wij makkelijk bereikbaar vanaf de A16, op korte afstand van Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Capelle a/d IJssel.

Contact

Alles over ooglidcorrectie

De ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam; niet alleen vanwege hun functie als informatie verzamelaar, maar ook vanwege hun rol in sociale activiteiten. Bij een nieuwe ontmoeting kijkt men tenslotte eerst iemand in de ogen. Onze ogen vertellen ons verhaal, ze laten anderen zien wie wij zijn.

Wat is een ooglidcorrectie?

Blepharoplastiek, of ooglidcorrectie, is een operatieve ingreep waarbij huid en vetweefsel uit de oogleden wordt verwijderd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is er geen sprake van een ooglift. 

Zijn er verschillende ooglidcorrecties?

Geen twee mensen zijn compleet hetzelfde, daarom is het niet verwonderlijk dat er meerdere ingrepen mogelijk zijn. Wie een ooglidcorrectie wil ondergaan, heeft de keuze uit drie verschillende ingrepen:

  • Bovenooglidcorrectie: Bij deze procedure wordt er via een incisie een bepaalde hoeveelheid aan huid en vetweefsel verwijderd. Daarnaast is het mogelijk om de spieren strakker te trekken. Wanneer dit is gebeurd, wordt er een kleine hechting geplaatst om de huid bij elkaar te brengen. Deze hechting bevindt zich in de plooi van het ooglid, waardoor deze vrijwel onzichtbaar is.
  • Onderooglidcorrectie: Net als bij een bovenooglidcorrectie wordt er gebruik gemaakt van een incisie. Het sneetje wordt meestal onder de wimperlijn gemaakt, maar kan ook aan de binnenkant van het ooglid worden aangebracht.
  • Dubbele ooglidcorrectie: Ten opzichte van de eerder genoemde ‘bovenooglidcorrectie’ en ‘onderooglidcorrectie’ is de dubbele ooglidcorrectie een heel andere behandeling. Deze ingreep verschilt namelijk zowel in werkwijze als einddoel. Bij een dubbele ooglidcorrectie wordt er een huidplooi gecreëerd wanneer deze niet aanwezig is. Een dubbele ooglidcorrectie wordt vaak een Aziatische ooglidcorrectie genoemd, omdat de procedure in veel gevallen wordt uitgevoerd bij mensen met een Aziatische achtergrond. 

Wanneer wordt er gekozen voor een ooglidcorrectie?

Vanwege de onderlinge verschillen bij mensen, is het niet verwonderlijk dat ook iedereen eigen redenen heeft om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Ras, leeftijd en mentale en lichamelijke gesteldheid zijn factoren die tot de keuze voor een ooglidcorrectie kunnen leiden. Over het algemeen wordt hiervoor gekozen bij:

  • Overtollig huid- en/of vetweefsel rondom de ogen;
  • Hangende oogleden die het zicht belemmeren;
  • Een vermoeide uitstraling, waardoor men ouder lijkt;
  • Verzakkingen onder de ogen;

Als plastisch chirurg is mijn advies dat de persoon voldoet aan bepaalde voorwaarden. Zo moet iemand:

  • Op een leeftijd zijn gekomen waarbij de ouderdomsverschijnselen duidelijk zichtbaar zijn. Bij een bovenooglid zou u bijvoorbeeld veel huid zien hangen (soms gedeeltelijk of helemaal over de wimpers) waardoor makeup en mascara niet zichtbaar zijn of beginnen uit te lopen;
  • Zowel mentaal als lichamelijk in goede gezondheid verkeren. Een ooglidcorrectie is geen grote ingreep, maar u moet zich wel prettig voelen bij uw behandelaar en weten dat u in goede handen bent. Hiervoor kan u bijvoorbeeld kijken naar de opleiding en ervaring van uw behandelaar;
  • Realistisch tegenover de uitkomst staan. Een ooglidcorrectie kan een aanzienlijk verschil maken, maar het is verstandig om te bedenken dat sommige effecten met de jaren mogelijk deels vervagen. Net als bij een andere operaties bestaat er tevens een klein risico op complicaties, hoewel deze bij oogleden zeer klein zijn.

“Een goede voorbereiding is het halve werk”

De beste voorbereiding op de ingreep

Overweegt u de ooglid behandeling te ondergaan? Dan wilt u zich natuurlijk goed voorbereiden. Daarom neem ik tijdens een intakegesprek samen met u de procedure door en zetten wij uw wensen en verwachtingen op een rij. Alle mogelijkheden worden eerlijk en open besproken zodat u een goed idee krijgt wat u kunt verwachten van de behandeling.

Kennismaken met plastisch chirurg dr. Liem

Wilt u meer informatie over de ooglid behandelingen? Ik heb mij in de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze behandelingen en kan u uitgebreid van informatie voorzien. Neem gerust contact met mij op voor een kennismaking.

Dr. Liem

Share:

More Posts

Botox of cosmetische acupunctuur?

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Maar er zijn meer redenen om voor een botox behandeling

Subscribe to our
Newsletter

***We Promise, no spam!

Openingstijden

Maandag 13.30 - 21.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 21.00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13.30 - 16.00

Wij zijn in het weekend en ’s avonds ook open.

Contact

Openingstijden

Maandag        13.30 – 21.00
Dinsdag          09.30 – 18.00
Woensdag      09.30 – 18.00
Donderdag     09.30 – 18.00
Vrijdag             09.30 – 21.00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            13.30 – 16.00

Wij zijn in het weekend en ‘s avonds ook open.