preloader
Edit Content

About Us

Over Ons
Onze kliniek is centraal gelokaliseerd in Rotterdam tussen Den Haag/Delft, Utrecht/Gouda, Dordrecht/Breda en Zeeland. Gesitueerd in de wijk Kralingen, zijn wij makkelijk bereikbaar vanaf de A16, op korte afstand van Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Capelle a/d IJssel.

Contact

Alles wat u moet weten over een facelift

Ouder worden is een feit. En niemand wil er ouder uitzien dan zijn/haar leeftijd. Wat we allen graag willen is mooi oud worden. Helaas begint de veroudering al tussen de twintig- en dertigjarige leeftijd, maar wat kan er dan tegen gedaan worden?!

Wat gebeurt er tijdens de veroudering?

Ver na het begin van het verouderingsproces beginnen we pas tekenen van veroudering te zien. Genetica, maar voornamelijk gedrag (roken, uv, zon) speelt een rol, naast huidverzorging. Tekenen van veroudering uiten zich in de huid (verlies van elasticiteit, verlies van collageen, fijne-rimpelvorming, hyperpigmentatie) en de diepere lagen (diepere statische rimpels, kraaienpoten, diepe plooien). Het laatste is het gevolg van het afzakken en dunner worden van ons gezichtsvet, waardoor het de volheid verliest. Klachten van een “afgezakt” gezicht horen we daardoor vaker.

We zien voorhoofdsrimpels, fronslijnen en kraaienpoten verschijnen. Rond de ogen zien we afgezakte wenkbrauwen en rond de oogleden oogwallen, met een overschot aan boven- en onderooglidhuid. Ook verschijnen er traangoten bij het onderooglid en verliest de wang haar volheid. De lachlijnen in de neus- lipplooi worden dieper door afgezakt gezichtsvet en in de kinregio ontstaat een teveel aan huid (marionetlijnen en jowling). Bij rokers worden de rokerslijnen rond de mond meer zichtbaar en over het algemeen lijkt de lip dunner. Na de menopauze gaat het sneller, waarbij ook een dubbele kin en kalkoennek zichtbaar kunnen zijn.


Voor en na foto’s van facelift uitgevoerd door dr Tjong


Voor en na foto’s facelift en neklift door Dr. Liem

Dr. Liem Clinic is uniek in haar concept en biedt een trinity-combinatiebehandeling om tijd te ‘bedriegen’

Waarom Dr. Liem Clinic?

Bij Dr. Liem Clinic wordt u altijd door een plastisch chirurg gezien tijdens uw consult. Omdat wij als plastisch chirurgen jaren opgeleid zijn om dit verouderingsproces te begrijpen en te behandelen, zal voor u een behandeling op maat gepland worden. Niet ieder gezicht veroudert op dezelfde plaatsen en niet iedereen stoort zich aan dezelfde punten.

Daarnaast benaderen wij u bij Dr. Liem Clinic holistisch (van binnen en van buiten) zoals in de oosterse filosofie (yin en yang). Hierbij kijken we naar functie en cosmesis, maar ook naar het innerlijke; wat u het beste body-positieve gevoel geeft. Dit kan b.v. “meer vrouw voelen “ of “meer zelfvertrouwen hebben” zijn. Omdat we alle operatietechnieken tijdens de plastisch-chirurgische opleiding leren en Dr. Liem ook hiervoor in Londen een Cosmetic Fellowship heeft gelopen bij Norman Waterhouse (bekend als de beste plastisch chirurg- zie onze Instagram), zult u altijd in veilige handen zijn.

Dr. Liem Clinic is uniek in haar concept en behandelingsmogelijkheden. Ze beheerst het hele spectrum (voor jong en oud) in de vorm van een trinity-combinatiebehandeling om “de tijd te bedriegen” met als speerpunten:

  • plastische chirurgie – om de tijd terug te draaien
  • injectables (botox/fillers) – om de tijd stop te zetten
  • cosmetische acupunctuur – om de tijd te vertragen

Zelf is Dr. Liem een Brits en Nederlands erkende plastisch chirurg en arts-acupuncturist. Ze is internationaal opgeleid en heeft daardoor zoveel ervaring, dat zij niet beperkt is tot een one fits all– techniek. Daarnaast heeft ze met haar acupunctuurachtergrond ook mogelijkheden om u innerlijke rust/energie te geven. Deze unieke combinatie is in Nederland innovatief. Ze kan de jonge huid helpen minder snel ouder te worden middels cosmetische acupunctuur, en het oudere gezicht meer in balans brengen.

Wat gebeurt er tijdens uw intake voor een facelift?

Wanneer u overweegt om uw gezicht te laten liften (facelift), zal eerst uw zorgvraag besproken worden. Er zal een plastisch-chirurgische analyse gedaan worden. Dit verschilt van wat een cosmetisch arts doet, die geen chirurgische achtergrond heeft en derhalve geen chirurgische technieken zal overwegen tijdens uw analyse. Naast chirurgische technieken wordt ook de mogelijkheid van injectables (botox en filters) bekeken, en wordt beoordeeld of u meer geschikt bent voor cosmetische acupunctuur. Alle opties worden eerlijk met u besproken. Wanneer u een voorkeur heeft, zal daar rekening mee worden gehouden. Een facelift is er niet om u er anders uit te laten zien, maar kan tijdelijk de tijd terugdraaien en u er minder oud en vermoeid uit laten zien doordat uw gezichtscontour (kaaklijn, wangen) wordt hersteld. Wilt u meer weten over injectables of cosmetische acupunctuur, lees dan meer op onze website.

Welke facelift heb ik nodig?

Mocht u voor een facelift kiezen en een geschikte kandidaat zijn, dan is er een keuze in typen facelifts. Deze keuze is afhankelijk van vele factoren, deels van uzelf, deels van externe factoren (b.v. roken). Over het algemeen zijn er een aantal hoofdtypen:

  • Full/standaard facelift: Een volle facelift vindt plaats middels het verwijderen van overtollig huid en het volledig aantrekken van de onderliggende laag (SMAS) nadat deze is losgemaakt van de spieren. Hiertoe wordt de huid van de wangen en of de hals losgemaakt via een incisie vanaf de behaarde hoofdhuid tot de oorlel en van hier achter het oor, hetgeen uiteraard een litteken wordt. De operatie wordt vaak onder narcose verricht. Gemiddeld duurt de operatie 4 uren. Dit is de meest uitgebreide en invasieve facelift. Nadeel is dat dit het grootste risico met zich meebrengt op gezichtszenuwschade, omdat de laag boven de spieren (SMAS) volledig losgemaakt moet worden. Weinig patiënten (en plastisch chirurgen) kiezen deze optie, vanwege dit risico.
  • MACS lift: Dit is een facelift waarbij de huid wordt geopend via een kleinere ingang bij het oor/haarlijn en achter het oor en waarbij de onderliggende laag (SMAS) deels wordt opgetrokken, zonder dit los te maken. Hierbij wordt voornamelijk de huid gemobiliseerd, waardoor het risico op zenuwtrauma minder aanwezig is. De onderliggende laag wordt ook deels aangetrokken zoals bij een volle facelift. De MACS-facelift kan onder narcose, sedatie of lokale verdoving worden gedaan. De operatie duurt ongeveer 3 uren. Deze methode geeft voornamelijk verbetering in jowling en marionetlijnen bij de kin. De kans op zenuwschade is stukken minder doordat er minder losgemaakt moet worden. Het resultaat is bij deze methode minder goed zichtbaar bij volle gezichten wegens het gewicht van het gezichtsvet.
  • Midfacelift/short scar lift: is een facelift die (zoals de naam al zegt) de midface, het centrale deel van het gezicht, repositioneert vanaf het onderooglid tot de neus-lipplooi. Vaak is het nodig het onderooglid hierbij mee te nemen wegens het overschot aan huid en vet en omdat de opening via een snede in het onderooglid wordt gemaakt. De traangoot wordt niet altijd aangepakt; deze zal soms middels fillers aangevuld moeten worden.
  • Mini-facelift/S-lift: Deze lift haalt alleen overtollige huid weg zonder iets aan het onderliggende weefsel te doen. Deze facelift houdt als gevolg daarvan niet heel lang stand. De mini-facelift is alleen mogelijk wanneer de kaakhoeken nog mooi strak zijn en er geen “hamsterwangen” of onderkin aanwezig is. De operatie zal 1-1.5 uur duren en wordt onder lokale verdoving gedaan.
  • Extended necklift: Een nek/halslift wordt vaak in combinatie met een volle facelift of MACS-lift gedaan om een goed resultaat te bereiken van de hals. Voor een halslift moet soms een aparte huidsnede onder de kin gemaakt worden als de hoeveelheid huid en vet teveel is en de laag onder de huid teveel afgezakt is. Bij alleen vetoverschot aan de voorkant van de hals kan het soms alleen met liposuctie uitgedund worden. Operaties worden onder sedatie of algehele anesthesie als dagbehandeling verricht. Gemiddelde downtime is gemiddeld 5-7 dagen. Let op, een facelift stopt niet het verouderingsproces en is daarom nooit blijvend!

Kan ik voorbeelden van jullie facelifts zien?

Een aantal foto’s (met toestemming van de patiënten) van onze facelifts zijn te zien op onze Instagram en meer zullen volgen. Omdat iedere persoon anders is, kunnen de getoonde en benoemde resultaten niet gegarandeerd worden. 

Volg ons op Instagram en Facebook. U ziet dan toekomstige resultaten en u blijft geïnformeerd over onze nieuwe ontwikkelingen. Ook weet u dan wanneer een nieuwe blog verschijnt als vervolg op deze.

Afspraak maken?

Bent u benieuwd wat Dr. Liem Clinic voor u kan doen? Heeft u eerlijk advies nodig over uw vermoeide/afgezakte gezicht?

Tot ziens!

Dr. Liem

Share:

More Posts

Alles over ooglidcorrectie

De ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam; niet alleen vanwege hun functie als informatie verzamelaar, maar ook vanwege hun rol in

Botox of cosmetische acupunctuur?

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Maar er zijn meer redenen om voor een botox behandeling

Subscribe to our
Newsletter

***We Promise, no spam!

Openingstijden

Maandag 13.30 - 21.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 21.00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13.30 - 16.00

Wij zijn in het weekend en ’s avonds ook open.

Contact

Openingstijden

Maandag        13.30 – 21.00
Dinsdag          09.30 – 18.00
Woensdag      09.30 – 18.00
Donderdag     09.30 – 18.00
Vrijdag             09.30 – 21.00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            13.30 – 16.00

Wij zijn in het weekend en ‘s avonds ook open.