preloader
Inhoud bewerken

About Us

Over Ons
Onze kliniek is centraal gelokaliseerd in Rotterdam tussen Den Haag/Delft, Utrecht/Gouda, Dordrecht/Breda en Zeeland. Gesitueerd in de wijk Kralingen, zijn wij makkelijk bereikbaar vanaf de A16, op korte afstand van Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Capelle a/d IJssel.

Contact

Interview met Anita A Liem, a Plastic Surgeon, but not as you know it!

De corona situatie pauzeert ook onze Cosmetische (Esthetische) Plastische Chirurgie en injectables. Maar we blijven nog wel open om de omliggende ziekenhuizen te ontlasten van urgente en noodzakelijke poliklinische zorg. Wij kunnen patiënten die mogelijk in het ziekenhuis lange wachttijden ondervinden of angstig zijn om naar het ziekenhuis te gaan, een alternatieve locatie bieden. Echter, misschien toch een goed moment om de lang nodige introductie over mijzelf te schrijven.

Wie is Dr Anita Liem, MD MRCSGlasg FRCS(Plast)?

Ik ben een Plastisch chirurg sinds 2009. Na een geneeskunde-opleiding in Erasmus Universiteit Rotterdam, ben ik na een jaar in Baltimore (University of Maryland en Johns Hopkins University Hospital Plastic Surgery dept) mijn chirurgische en plastisch chirurgische opleiding in Engeland gaan volgen. Hier heb ik ook mijn promotie onderzoek afgerond. Na het behalen van mijn examen (FRCS=Fellow Royal College of Surgeons) heb ik nog Fellowships (superspecialisatie) gedaan in Oncoplastic Breast Surgery, Microsurgery, en Aesthetic (cosmetisch) Surgery. Dit laatste had ik in London gedaan bij de meest bekende Plastisch Chirurg (Norman Waterhouse). Voordat ik terug naar Nederland kwam heb ik als NHS Plastisch Chirurg in Canniesburn (Glasgow, Scotland) gewerkt. Academisch werk ik nog als peer reviewer. In Engeland ben ik ook afgestudeerd als medisch acupuncturist en Yoga Alliance USA (Ryt200) yogalerares. Ik ben in Engeland geregistreerd GMC¬specialist registered Plastic Surgeon (no 4337661) en full Member of BAPRAS (British Aesthetic Plastic Reconstructive Surgery). In Nederland ben ik BIG-geregistreerd en lid van de NVPC (Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie).

A Woman’s View – A Surgeon’s Skill

Als vrouwelijke plastisch chirurg vind ik het belangrijk te begrijpen wat mijn patiënten willen om de beste resultaat te leveren. Ik denk dat het helpt een vrouw te zijn. Verder geef ik altijd eerlijke meningen, zodat patiënten echt een goede beslissing kunnen nemen. De vele dankbetuigingen over de jaren heen zijn getuigenis dat ik goed werk lever. Ik doe dit werk met een collega, Dr. Tjong Joe Wai, die na 25 jaar trouwe ziekenhuisdienst, nu met pensioen is van het ziekenhuis. Hij deed daar veel borstreconstructie en handchirurgie. Hij is BIG-geregistreerd en lid van de NVPC. Samen bouwen we aan de beste praktijk in de regio.

Verder geef ik altijd eerlijke meningen, zodat patiënten echt een goede beslissing kunnen nemen.

 

De Kliniek

Dr. Liem Kliniek bestaat nu sinds 2017 en heeft een enorme groeispurt ondergaan. Initieel als privékliniek begonnen, bleek als snel een behoefte te zijn van patiënten en huisartsen aan verzekerde zorg. In 2018 heeft het dan ook een ZBC-status gekregen, waarbij we ook verzekerde zorg mogen leveren. Om dit te mogen doen, moeten we aan dezelfde criteria voldoen als de grote ziekenhuizen.

We zijn dus feitelijk een klein ziekenhuis, waarbij persoonlijke aandacht het sleutelwoord is. Dit komt door onze korte lijnen, korte/geen wachttijden (welke door de NZA worden gemonitord). De patiënten aanbevelingen en recensies geeft blijkt dat we uitstekende service en nazorg leveren.

De Behandelingen

Wij doen vrijwel alle standaard plastisch chirurgische operaties, sommigen onder lokale verdoving, anderen onder narcose. Omdat ik daarnaast tijdens mijn Aesthetic Fellowship ook injectables heb leren spuiten bied ik deze optie ook aan.

Als acupuncturist doe ik ook huidbehandelingen met cosmetische acupunctuur. Deze vorm van behandeling is al bekend in het Verre Oosten en USA, maar krijgt nu ook wijde belangstelling in Europa. Af en toe behandel ik ook mensen (die in het ziekenhuis uitbehandeld zijn voor bijvoorbeeld pijn) met medische acupunctuur. Dit alles maakt mij een Plastisch Chirurg, but not as you know it! Uniek in Nederland dus.

Wat houdt de toekomst in?

Ondanks dat het steeds drukker wordt, proberen we toch dezelfde niveau service aan te bieden. We hopen ook uit te breiden met aanvullende behandelingen, so watch this space!

Contact

Wanneer u graag meer van ons wilt horen, meld u dan aan op onze nieuwsbrief of maak contact met ons op Facebook. Ja sinds kort zit de kliniek er ook op!

Mocht u een afspraak bij ons willen boeken, dan bent u natuurlijk welkom! Neem contact op of bel ons. Misschien tot ziens in Dr. Liem Clinic!

Dr. Liem

Share:

More Posts

Alles over ooglidcorrectie

De ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam; niet alleen vanwege hun functie als informatie verzamelaar, maar ook vanwege hun rol in

Botox of cosmetische acupunctuur?

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Maar er zijn meer redenen om voor een botox behandeling

Subscribe to our
Newsletter

***We Promise, no spam!

Openingstijden

Maandag 13.30 - 21.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 21.00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13.30 - 16.00

Wij zijn in het weekend en ’s avonds ook open.

Contact

Openingstijden

Maandag        13.30 – 21.00
Dinsdag          09.30 – 18.00
Woensdag      09.30 – 18.00
Donderdag     09.30 – 18.00
Vrijdag             09.30 – 21.00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            13.30 – 16.00

Wij zijn in het weekend en ‘s avonds ook open.