preloader
Inhoud bewerken

About Us

Over Ons
Onze kliniek is centraal gelokaliseerd in Rotterdam tussen Den Haag/Delft, Utrecht/Gouda, Dordrecht/Breda en Zeeland. Gesitueerd in de wijk Kralingen, zijn wij makkelijk bereikbaar vanaf de A16, op korte afstand van Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Capelle a/d IJssel.

Contact

Prominente oorcorrectie: wat komt hierbij kijken?

Heeft u afstaande oren, ofwel flaporen? Dit kan cosmetisch storend zijn. Bij Dr. Liem Clinic gebruiken we verschillende technieken bij het uitvoeren van oorcorrecties (otoplastiek). Immers, ieder oor is anders! Wanneer kiest u voor een oorcorrectie? En wat houdt een oorcorrectie precies in? Wat kan u verwachten? U leest het in dit bericht >>

Wat zijn afstaande oren en hoe ontstaan ze?

Mensen hebben afstaande oren als de buitenste randen van hun oren meer dan 2 centimeter van hun hoofd afstaan. Het oorschelpkraakbeen heeft een vormafwijking, die erfelijk kan zijn. Soms denkt men dat men met afstaande oren beter kunt horen, dit is echter niet het geval. U kunt even goed horen als mensen zonder afstaande oren die geen gehoorproblemen hebben.

Bij baby’s is het mogelijk om met een oorsplint het zwakke kraakbeen nog te corrigeren. Hierover heeft Dr. Liem in het verleden regionale lezingen gehouden in Engeland. Daarnaast heeft ze een tijdje meegelopen met de persoon (David Gault) die dit heeft uitgevonden en gespecialiseerd is in oorcorrecties. Deze splint is echter bij volwassenen niet meer effectief omdat het kraakbeen al sterker is geworden.

Wanneer kiest u voor een oorcorrectie?

De meeste mensen die voor een oorcorrectie kiezen, doen dit omdat ze afstaande oren niet mooi vinden. Ook komt het voor dat ze ermee gepest worden. Dit kan afbreuk doen aan hun zelfvertrouwen. Misschien ervaart u dit ook zo. Als een oorcorrectie goed gebeurt, zijn uw oren niet meer afstaand en valt er niets van de operatie te zien. U kunt zichzelf overal vol vertrouwen vertonen. Echter, bij een slecht uitgevoerde operatie kan het probleem verergeren. Wees dus verstandig met uw chirurgkeuze en vraag naar foto’s van hun resultaten.

Hoe voert Dr. Liem Clinic een oorcorrectie uit?

Na een intake gesprek kiest u met de chirurg een datum voor de behandeling uit. De intake is een belangrijk moment, u maakt kennis met de chirurg zodat u weet wie de behandeling gaat uitvoeren. De chirurg bepaald tijdens de intake welke techniek gebruikt wordt en bespreekt met u waarom deze gekozen wordt. Omdat we bij Dr. Liem Clinic verschillende technieken kennen, hoeft u niet bang te zijn dat uw oren met de verkeerde techniek worden gecorrigeerd. Op de dag van de operatie worden als eerste uw oren plaatselijk verdoofd. Na de operatie krijgt u een hoofdverband, die 1 week op moet blijven. U krijgt dan ook instructies wat u wel en niet mag doen, en een telefoonnummer waarop de chirurg direct bereikbaar is.

Foto-voor-oorcorrectie-Dr-Liem-ClinicFoto-na-oorcorrectie-Dr-Liem-Clinic

Voor en na foto van oorcorrectie

Welke technieken zijn er?

Eén van de gebruikelijke technieken is dat uw chirurg het oorkraakbeen corrigeert met behulp van een opening aan de achterkant. Hij/zij vouwt het oorkraakbeen naar achteren middels het “scoren of kerven” van het kraakbeen, waardoor het oor minder prominent gaat staan. De operatie vindt aan de achterkant van het oor plaats, zodat het litteken niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn. Het zal ongeveer 1 uur duren.

Een andere techniek is dat het oor met een hechting wordt vastgemaakt. Hiervoor moet er een goede indicatie zijn en helaas is het risico aanwezig dat het oor weer terug buigt wanneer de hechting loslaat.

Omdat niet alle oren hetzelfde zijn, moet bij een enkeling het teveel aan kraakbeen verwijderd worden. Deze techniek wordt niet zo vaak in Nederland toegepast, mede omdat het veel moeilijker uit te voeren is en het risico daardoor groter is. Echter, in sommige gevallen zal het “scoren of kerven” alleen niet voldoende zijn of juist het probleem verergeren. Dr. Liem heeft deze laatste techniek in Engeland geleerd en al heel vaak met succes toegepast.

Dr liem clinic oorcorrectie

Na de oorcorrectie

Wanneer u geopereerd bent, mag u na observatie naar huis. Het is van belang dat u de dagen daarna rustig aan doet. Vermijd grote inspanningen en zorg ervoor dat uw hoofd tijdens het slapen hoger ligt dan uw romp. U komt na 1 week terug waarbij het verband door de chirurg verwijderd wordt. Daarna moet u nog wel voorzichtig zijn en met een hoofdband slapen.

Wordt een oorcorrectie vergoed door de verzekering?

De operatie wordt helaas alleen bij kinderen op indicatie vergoed door de verzekerde zorg. Dr. Liem Clinic behandeld geen kinderen.

Afspraak maken met Dr. Liem Clinic

Wilt u langskomen om uw oren door een ervaren chirurg te laten beoordelen en de opties te bespreken? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Share:

More Posts

Alles over ooglidcorrectie

De ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam; niet alleen vanwege hun functie als informatie verzamelaar, maar ook vanwege hun rol in

Botox of cosmetische acupunctuur?

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Maar er zijn meer redenen om voor een botox behandeling

Subscribe to our
Newsletter

***We Promise, no spam!

Openingstijden

Maandag 13.30 - 21.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 21.00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13.30 - 16.00

Wij zijn in het weekend en ’s avonds ook open.

Contact

Openingstijden

Maandag        13.30 – 21.00
Dinsdag          09.30 – 18.00
Woensdag      09.30 – 18.00
Donderdag     09.30 – 18.00
Vrijdag             09.30 – 21.00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            13.30 – 16.00

Wij zijn in het weekend en ‘s avonds ook open.