preloader
Inhoud bewerken

About Us

Over Ons
Onze kliniek is centraal gelokaliseerd in Rotterdam tussen Den Haag/Delft, Utrecht/Gouda, Dordrecht/Breda en Zeeland. Gesitueerd in de wijk Kralingen, zijn wij makkelijk bereikbaar vanaf de A16, op korte afstand van Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Capelle a/d IJssel.

Contact

Maak kennis met onze nieuwe chirurg; Dr. Tjong Joe Wai

Jarenlang was hij de plastisch chirurg in Rotterdam-Zuid. 25 jaar lang heeft hij Rotterdam en omgeving gediend als plastisch chirurg in het Maasstadziekenhuis, Daniel den Hoed (deel van Erasmus MC), Ikazia en Havenziekenhuis (nu havenpoli). Zijn interesse ligt in handchirurgie, borstreconstructies & aesthetische chirurgie en hij was de enige brandwondenconsulent tot zijn pensioen. In 2015 ging hij met vervroegd pensioen, maar toch bleef de plastisch chirurgie in zijn bloed. Initieel werkzaam in Park Medisch Centrum, is hij nu alleen nog bij Dr. Liem Clinic werkzaam. In dit interview maakt u kennis met Dr. Tjong Joe Wai.

Waarom blijft u na uw pensioen toch nog werken?

Plastische chirurgie blijft een leuk vak waarbij je een band opbouwt met mensen. Veel patiënten zoeken mij nog steeds. Ik heb nog veel zin in opereren, het vak blijft me boeien en opereren is te leuk om op te geven.

Waarom heeft u voor Dr. Liem Clinic gekozen?

De kliniek heeft iets exclusiefs met als visie de beste zorg te leveren aan patiënten. Er is een ontspannen sfeer en ik kan de tijd nemen om met patiënten te praten zonder enige werkdruk. Dat bevalt me wel. Ik heb plastische chirurgie altijd voor mijn plezier gedaan. Doordat de kliniek zeer streng de eisen van de inspectie navolgt weet ik dat patiënten daar veilige behandelingen ondergaan. Er is verzekerde zorg mogelijk in de kliniek maar ook is onverzekerde zorg niet belachelijk duur. Dat maakt de kliniek toegankelijk voor iedereen. 

“Het mooiste is dat ik een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mijn patienten”

Wat vind u zo mooi aan plastische chirurgie?

De veelzijdigheid. Van moedervlekken, huidkankers, littekencorrecties, handen, borsten etc. Maar het mooiste is uiteindelijk dat ik een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mijn patienten.  

Wat is uw specialiteit?

Handchirurgie en lelijke (keloïd) littekens. Vanuit deze specialiteit heb ik het handenteam in het Maasstadziekenhuis opgezet. Handchirurgie heeft veel met functie te maken; doet de operateur het goed dan is de patiënt weer functioneel en van de klachten af, maar wanneer de operateur de balans van de motoriek niet goed begrijpt, dan kan de patiënt veel functionele problemen hebben. Omdat handen zo belangrijk zijn voor ons dagelijks functioneren, is dit altijd een uitdaging. In de 25 jaar dat ik actief ben ik de plastische chirurgie ben ik mij ook meer in de cosmetische kant van borstoperaties gaan verdiepen. Dat doe ik nu even graag. Vooral het herstellen van lelijke littekens. Hier is veel kennis over wondgenezing voor nodig.

Welke speciale technieken past u toe?

Binnen de handchirurgie gebruik ik technieken waarbij de patiënt geen strakke bloedleegteband hoeft te gebruiken. Dat is een band die normaal rond de arm opgepompt wordt tijdens de operatie om bloedleegte te verkrijgen, maar zeer pijnlijk is. Het feit dat ik dit niet gebruik maakt de ingreep vrijwel pijnloos, en treedt er minder weefselschade op. Daarnaast kan ik een wenkbrauwlift via een bovenooglid incisie uitvoeren zonder dat er een litteken achterblijft boven de wenkbrauw. Ik heb hierover een artikel in een Amerikaans blad gepubliceerd. Indicatie stelling is bij deze techniek wel zeer belangrijk. Niet iedere patiënt is geschikt voor deze techniek en er is ervaring voor nodig om de patiënt goed te kunnen beoordelen.

Weigert u wel eens behandelingen?

Niet wanneer er een medische indicatie is zoals een huidkanker, lipoma of handproblematiek. Sterker nog, ik zorg dat huidkankers zo snel mogelijk geopereerd worden. Maar wanneer er mensen komen die iets “cosmetisch” vragen en ik weet dat ze er geen baat bij hebben of juist nadelige gevolgen gaan krijgen, dan raadt ik de behandeling af. Dat is ook het motto van de Dr. Liem Clinic: eerlijk advies.

Wilt u een behandeling uit laten voeren door Dr. Tjong Joe Wai of wilt u een indicatie door hem laten doen? Neem dan contact op met Dr. Liem Clinic via info@drliemclinic.nl of telefonisch via 010-2035804.

Share:

More Posts

Alles over ooglidcorrectie

De ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam; niet alleen vanwege hun functie als informatie verzamelaar, maar ook vanwege hun rol in

Botox of cosmetische acupunctuur?

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Maar er zijn meer redenen om voor een botox behandeling

Subscribe to our
Newsletter

***We Promise, no spam!

Openingstijden

Maandag 13.30 - 21.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 21.00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13.30 - 16.00

Wij zijn in het weekend en ’s avonds ook open.

Contact

Openingstijden

Maandag        13.30 – 21.00
Dinsdag          09.30 – 18.00
Woensdag      09.30 – 18.00
Donderdag     09.30 – 18.00
Vrijdag             09.30 – 21.00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            13.30 – 16.00

Wij zijn in het weekend en ‘s avonds ook open.