preloader
Inhoud bewerken

About Us

Over Ons
Onze kliniek is centraal gelokaliseerd in Rotterdam tussen Den Haag/Delft, Utrecht/Gouda, Dordrecht/Breda en Zeeland. Gesitueerd in de wijk Kralingen, zijn wij makkelijk bereikbaar vanaf de A16, op korte afstand van Rotterdam-Zuid, Barendrecht, Capelle a/d IJssel.

Contact

Wat u niet wist over wachttijden voor verzekerde zorg!

Heeft u een plastisch chirurgische ingreep nodig en wacht u al maanden op uw ingreep? Bij Dr. Liem Clinic kunt u vaak dezelfde week nog op consult komen. Wij willen de beste zorg leveren aan onze patiënten. Korte wachttijden is één van de pijlers waarop onze visie berust. Kies bij ons een datum die u uitkomt!

Onze wachttijden worden maandelijks bijgehouden door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) en we kunnen aantonen dat we geen tot zeer korte wachttijden kunnen waarborgen voor alle ingrepen. Op zorgkaartnederland.nl kunt u zien hoeveel waardering patiënten hebben voor onze korte wachttijden. Dit is één van de positieve recensies:
“Ik kon snel terecht voor een eerste bespreking, de operatie kon ook op de door mij gewenste redelijk korte termijn, operatie is prima verlopen, ik ben blij met het resultaat en de nazorg was ook prima.”

Kan ik voor mijn operatie overstappen naar Dr. Liem Clinic?

Ja zeker! Bij Dr. Liem Clinic kunt u terecht voor de meeste plastisch chirurgische ingrepen dat onder verzekerde zorg valt. Als ZBC (zelfstandig behandel centrum) kunnen wij dezelfde standaard operaties aanbieden als een ziekenhuis, maar omdat wij kortere lijnen hebben, is planning van uw operatie makkelijker en voornamelijk sneller dan in een groot ziekenhuis. Dit is bijvoorbeeld zeer wenselijk als u op een operatie wacht voor een huidkanker. Maar ook als u pijn heeft van bijvoorbeeld uw borstimplantaten en u wacht al een tijdje om deze te laten verwijderen, dan kunt u bij ons zeer snel terecht.

Verwijzing door huisartsen en dermatologen

Omdat we korte wachttijden kunnen garanderen, sturen steeds meer huisartsen en dermatologen hun patiënten met huidkanker naar ons toe. Dit geeft aan hen, maar ook hun patiënten meer rust. Met de diagnose huidkanker wil men niet te lang rondlopen. Bent u een huisarts of dermatoloog en wilt u snel uw patiënt verwijzen, neem dan direct contact met ons op per email of telefoon

Het recht van de patiënt

Ieder patiënt heeft het recht om zijn/haar eigen behandelend specialist te kiezen. Dit betekent, dat zelfs als u al elders op de wachtlijst staat, u met een nieuwe verwijsbrief van uw huisarts toch bij ons terecht kunt. Helaas is dit niet algemeen bekend en worden patiënten vaak door hun huisarts of verzekering geen keuze gegeven. Dit is omdat ze vaak een relatie hebben met bepaalde ziekenhuizen/specialisten. Helaas verkort dit niet uw wachttijd. Goed om te weten is dat uw huisarts of zorgverzekeraar u niet mag verbieden bij ons de operatie sneller te ondergaan.

Wordt het wel vergoed?

Er is een landelijke regel onder de verzekeraars wat bij alle ziekenhuizen en ZBC’s wordt toegepast.

  1. Bij een restitutiepolis/vrije artsenkeuze krijgt u, na uw eigen risico, alles vergoed. Dit is onafhankelijk of uw verzekeraar een contract met ons heeft of niet.
  2. Heeft u een naturapolis en heeft uw verzekeraar een contract met ons, dan krijgt u, na uw eigen risico, alles vergoed.
  3. Wanneer uw verzekering geen contract met ons is aangegaan, krijgt u met een naturapolis meestal 70-75% vergoed. Dit is afhankelijk van uw verzekering.

U kunt uw verzekeraar vragen of u een restitutiepolis of een naturapolis heeft.

Verzekeraars mogen u niet verbieden over te stappen

Verzekeringen horen zich aan de Treeknorm te houden. Dit is de maximale aanvaardbare wachttijd die door zorgverzekeraars en zorgaanbieders gezamenlijk is overeenkomen. Helaas worden patiënten niet genoeg hierover geïnformeerd, wat mogelijk te maken heeft met de kosten die gemaakt worden wanneer een patiënt naar een ander behandelaar overstapt. Vaak zullen (de slechtere) verzekeraars ook proberen u te overhalen dit niet te doen. Toch is het uw volledige recht om naar ons over te stappen en vele patiënten vóór u hebben dit al gedaan omdat ze te lang op een wachtlijst stonden.

Wilt u overstappen?

Staat u op dit moment ergens anders op de wachtlijst en wilt u eerder behandeld worden? U bent van harte welkom bij ons in de kliniek! Tijdens de eerste afspraak, het consult, nemen we samen met u de procedure door. Ook zetten we uw wensen en verwachtingen op een rij. Deze worden allen eerlijk en open besproken. Kom bij ons langs en kies een operatiedatum die voor u het beste uitkomt!

Neem hier contact met ons op. Hopelijk kunnen we u welkom heten in onze kliniek.

Dr. Liem

Share:

More Posts

Alles over ooglidcorrectie

De ogen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam; niet alleen vanwege hun functie als informatie verzamelaar, maar ook vanwege hun rol in

Botox of cosmetische acupunctuur?

Het is algemeen bekend dat botox wordt gebruikt voor het verbergen van tekenen van veroudering. Maar er zijn meer redenen om voor een botox behandeling

Subscribe to our
Newsletter

***We Promise, no spam!

Openingstijden

Maandag 13.30 - 21.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 21.00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13.30 - 16.00

Wij zijn in het weekend en ’s avonds ook open.

Contact

Openingstijden

Maandag        13.30 – 21.00
Dinsdag          09.30 – 18.00
Woensdag      09.30 – 18.00
Donderdag     09.30 – 18.00
Vrijdag             09.30 – 21.00
Zaterdag         Gesloten
Zondag            13.30 – 16.00

Wij zijn in het weekend en ‘s avonds ook open.